Apopro

 

Apoteksprodukter til hjemmeberedskab

Sådan gør du dit medicinskab klar

 

Myndighedernes nye anbefalinger for hjemmeberedskab betyder for os alle, at vi skal kigge vores skuffer og skabe igennem en ekstra gang, for at sikre, at vi kan klare os selv i tre døgn uden hjælp udefra. Herunder kan du se, hvilke apoteksprodukter, der kan være gode at opbevare på hylderne for et godt hjemmeberedskab.

 

Nødvendig medicin

Tager nogen i husstanden medicin, anbefales det, at der altid opbevares en tilstrækkelig mængde af den nødvendige receptpligtige medicin. Det er ligeledes godt at have lidt ekstra af dagligdagens håndkøbslægemidler på lager. Husk, at du nemt og hurtigt kan bestille både din håndkøbs- og receptmedicin hos os.

Bestil din receptmedicin Køb håndkøbsmedicin

 

Jodtabletter

Jodtabletter bør være tilgængelige for personer under 40 år, gravide eller ammende i tilfælde af nuklear ulykke, og bør kun indtages, hvis Sundhedsstyrelsen opfordrer til det. Opbevaring af en enkelt pakke i hjemmet er derfor en god idé. Jod skal ikke tages forebyggende, men som engangsdosis, så der er nok til en hel husstand i en pakke, som har en holdbarhed på 8-10 år. Husk, at kosttilskud med jod ikke indeholder nok jod til at opnå den ønskede virkning.

 

Førstehjælp

Det anbefales at have en førstehjælpskasse tilgængelig i hjemmet, så man selv kan håndtere mindre skader uden hjælp udefra. En sådan førstehjælpskasse bør indeholde plaster og forbindinger som fx. elastik- og gazebind og kompresser, samt produkter til sårrens og desinfektion.

 

Hygiejneartikler

Det kan være godt at opbevare lidt ekstra hygiejneartikler som håndsprit, tandplejeprodukter, hygiejnebind og tamponer. Vådservietter eller desinficerende servietter, kan også være gode at have i tilfælde af midlertidig afbrydelse af vandforsyningen.

 

Beredskabsstyrelsens anbefalinger og den fulde tjekliste kan downloades her

 

Herunder kan du finde alle de apoteksprodukter du har brug til et godt hjemmeberedskab:

Har du brug for hjælp?