Apopro

Hold maven sund og afhjælp problemer som diarré og forstoppelse

Vores mave og vores fordøjelse spiller en større rolle i vores velvære, end du måske lige tror. Når ikke maven er i balance, kan du opleve symptomer som diarré eller forstoppelse. Her får du en guide til, hvad du kan gøre:

  • Spis flere fibre i hverdagen
  • Akut lindring af diarré med et stoppende middel
  • 3 forskellige præparater til lindring af forstoppelse

 

Hold maven sund og forebyg problemer: 

Det bedste du kan gøre er at holde maven sund hver eneste dag med loppefrøskaller. Et indtag af loppefrøskaller bidrager til en normal fordøjelse og tarmfunktion og hjælper mod træg mave.

Du kan nemt tilføje flere kostfibre til din daglige kost ved at spise rugbrød, havregryn og grove grøntsager. Du kan også gøre det ekstra nemt for dig selv og tage et fibertilskud såsom SylliFlor loppefrøskaller.

Sådan kan du bruge loppefrøskaller:

  • Drik dem: Rør dem ud i et glas vand, juice eller mælk og drik med det samme.
  • Drys dem: Brug loppefrøskallerne som drys på yoghurt eller en smoothie.
  • Bag dem: Loppefrøskaller i bagværk sørger ikke bare for, at du får flere kostfibre, men også at brødet bliver mere saftigt.

Køb loppefrøskaller

 

Akut lindring af diarré: 

Selvom du får fibre nok, kan uheldet være ude. Diarré er ubehageligt og kan gøre det svært at forlade hjemmet. Det er en god idé at tage et stoppende middel, så snart du mærker de første tegn på diarré. Det er vigtigt, at du drikker nok vand, indtil diarréen er ophørt – også selvom du har taget et stoppende middel.

 

Lindring af forstoppelse: 

Forstoppelse er et meget almindeligt problem og kan opstå af forskellige årsager, f.eks. ændringer i kosten, ved inaktivitet eller hvis du ikke har mulighed for at gå på toilettet, når du skal. Forstoppelse kan enten være hård og knoldet afføring eller en følelse af, at man slet ikke kan komme af med afføringen. Det kan være smertefuldt og forstyrre dig i dine daglige aktiviteter. Der findes forskellige afføringsmidler, du kan bruge ved forstoppelse. F.eks.:

  • Dulcolax, som er afføringsmiddel i pilleform.
  • Movicol. Hvis du eller dit barn har forstoppelse og ikke kan lide at sluge piller, har Movicol lavet afføringsmiddel i pulverform, som opløses i vand. 
  • Microlax, som sprøjtes op i endetarmen og virker afførende. Kan bl.a. bruges før en operation eller kikkertundersøgelse.

Få hjælp til forstoppelse

Har du brug for hjælp?