Apopro

Derfor skal du stadig bruge solcreme i de kolde måneder

Selvom sommeren for længst er forbi, og solen ikke skinner nær så meget, som den har gjort, er det stadig vigtigt at huske solcremen. 

Mange tænker, at solcreme hører sommeren til, og når UV-indekset er højt i sommermånederne, er det også vigtigt at beskytte huden ekstra godt. Men selvom vi ikke ser meget til solen lige nu, og vi nok er mange der længes efter solens stråler, skal vi stadig passe på vores hud.  

3 gode solcremer til efteråret: 

  1. Vichy Capital Soleil Dry Touch SPF30: Let og matterende solcreme med høj beskyttelse.
  2. Rudolph Care Sun Face Cream SPF30: Rig og plejende creme, der beskytter den sarte hud i ansigtet optimalt. 

  3. La Roche-Posay Hydraphase UV intense riche:  Er en fugtighedscreme, der giver en målrettet og intens fugttilførsel med beskyttelse mod UVA-stråler, SPF 15.

UVA og UVB - derfor skal du passe på solen året rundt 

Når vi snakker om solens stråler, altså UV-stråling, er det vigtigt at skelne mellem UVA-stråler og UVB-stråler. Der er nemlig stor forskel på de to, og af den grund er det vigtigt at passe på huden hele året rundt, også når solen ikke skinner på en mørk oktoberdag. 

UVA-stråler:

Går gennem glas og skydække og findes derfor hele året rundt, også selvom solen ikke skinner. UVA kan ikke mærkes, de giver ikke huden farve, men trænger derimod ned i hudens dybere lag og kan forårsage celleforandringer, hvilket betyder ældning af huden, pigmentforandringer og i værste tilfælde hudkræft. 

UVB-stråler:

Er de stråler, som gør huden solbrændt. UVB-stråler bliver delvist bremset af glas og skyer og trænger ned i hudens øverste lag, hvor der produceres pigment, som er den brune farve. UVB-strålerne kan også på sigt resultere i hudkræft.

Har du brug for hjælp?