Apopro
Rygestop – Vi guider dig til rygestop – ApoPro.dk – Dit Online Apotek

Rygestop – er du klar til at stoppe rygningen?

Har du flere gange overvejet at kvitte smøgerne, eller er det første gang nogensinde, du tænker tanken? Uanset hvad, vil vi meget gerne hjælpe dig i beslutniningen og i behandlingen.

Nogen tager en kold tyrker og får måske en overraskelse over bivirkningerne, andre prøver akupunktur eller hypnose – men langt de fleste ønsker hjælp i form af forskellige rygestop-produkter. Faktisk er der også nogle rygestop-bøger med selvhjælp derude. De kan være gode, hvis man er typen, der er stålsat i at følge de forskellige trin med rygestop dag for dag.

 

Sådan forbedres dit helbred ved rygestop

Når du stopper med at ryge, forbedres dit helbred langsomt. Den gode effekt begynder allerede 20 minutter efter din sidste cigaret, hvor blodtryk og puls falder til normalt niveau. 

Rygestop – Sådan kan du forbedre dit helbred

 

I perioden lige efter du stopper med at ryge, vil du højst sandsynligt ikke føle dig sundere med det samme. Det er f.eks. helt normalt, at hoste opstår eller forværres. Det sker ikke, fordi dit helbred bliver dårligere, men fordi din hosterefleks ikke længere er undertrykt af cigaretterne. Hosten kan sagtens fortsætte nogle uger og er som udgangspunkt en del af den naturlige proces, kroppen gennemgår efter rygestop. 

Husk, det er aldrig for sent at stoppe, heller ikke selvom du har røget i mange år. 

Som nævnt tidligere starter fordelene allerede 20 minutter efter din sidste cigaret. Herefter vil du opleve forskellige forbedringer, som timer, måneder og år går.Sådan får kroppen det bedre efter rygestop:

20 minutter efter rygestop: Pulsen og blodtrykket falder til normalt niveau.

12 timer efter rygestop: Kulilteindholdet i blodet falder, og risikoen for blodpropper bliver mindsket.

2-12 uger efter rygestop: Kredsløbet fungerer bedre, og lungerne kan nemmere bekæmpe infektioner.

3-12 måneder efter rygestop: Vejrtrækningen bliver bedre, søvnen bliver bedre og fertiliteten øges.

5-15 år efter rygestop: Risikoen for blodpropper mindskes, så den nu er på samme niveau med en, som aldrig har været ryger. Samtidig falder risikoen for lungekræft til det halve.

 

Dette er bare nogle af fordelene for din krop, når du stopper med at ryge. Risikoen for impotens falder, og chancen for en vellykket graviditet og fødsel øges.

 

Vil du have ekstra hjælp? Se vores rygestop-produkter >>

Rygestop og rygestop-piller – ApoPro.dk – Dit Online Apotek

Rygestop-produkter (sugetabletter) med mint

Heldigvis kan du få rygestop-produkter (fx sugetabletter) med smagen af mint, som kan være motiverende til endeligt at stoppe med at ryge.

 

Men ellers findes der et hav af alternative rygestop-produkter: Nicotin-tyggegummi med lakrids, nicotin-tyggegummi med spearmint, nicotin-tyggegummi med frugt og med ice mint og almindelig mint samt forskellige plastre, der også indeholder nicotin.

 

Læs også disse artikler om rygestop

Se, hvordan du forbereder dig på dit rygestop – hvis du ikke føler dig helt klar på en kold tyrker eller til at benytte rygestop-produkter:
7 gode råd inden rygestop

Sådan forbereder du dig inden rygestop – ApoPro.dk

 

Læs også artiklen "4 myter om rygestop":

4 myter om rygestop – ApoPro.dk

 

Har du brug for hjælp?