Apopro

Sådan forbedres dit helbred ved rygestop

Når du stopper med at ryge, forbedres dit helbred langsomt. Den gode effekt begynder allerede 20 minutter efter din sidste cigaret, hvor blodtryk og puls falder til normalt niveau. 

I perioden lige efter du stopper med at ryge, vil du højst sandsynligt ikke føle dig sundere med det samme. Det er f.eks. helt normalt, at hoste opstår eller forværres. Det sker ikke, fordi dit helbred bliver dårligere, men fordi din hosterefleks ikke længere er undertrykt af cigaretterne. Hosten kan sagtens fortsætte nogle uger og er som udgangspunkt en del af den naturlige proces, kroppen gennemgår efter rygestop. 

Husk, det er aldrig for sent at stoppe, heller ikke selvom du har røget i mange år. 

Som nævnt tidligere, starter fordelene allerede 20 minutter efter din sidste cigaret. Herefter vil du opleve forskellige forbedringer, som timer, måneder og år går. 

Sådan får kroppen det bedre efter rygestop:

20 minutter: Pulsen og blodtrykket falder til normalt niveau

12 timer: Kulilteindholdet i blodet falder, og risikoen for blodpropper bliver mindsket 

2-12 uger: Kredsløbet fungerer bedre og lungerne kan nemmere bekæmpe infektioner 

3-12 mdr.: Vejrtrækningen bliver bedre, søvnen bliver bedre og fertiliteten øges 

5-15 år: Risikoen for blodpropper mindskes, så den nu er på samme størrelse med en, som aldrig har været ryger. Samtidig falder risikoen for lungekræft til det halve 

Dette er bare nogle af fordelene for din krop, når du stopper med at ryge. Risikoen for impotens falder og chancen for en vellykket graviditet og fødsel øges. 

Vil du have ekstra hjælp? Se vores produkter til rygestop her

Har du brug for hjælp?