Apopro

Styrk dit immunforsvar og undgå influenza

Januar betyder tæpper, stearinlys, hjemlig hygge og varme sweatre. Men det betyder også influenzasæson, og den er på sit højeste lige nu. Vi kender alle de ubehagelige influenzasymptomer, som indebærer feber, hovedpine, muskel- og ledsmerter, hoste og generelt ubehag. Heldigvis findes der nogle ting, du kan gøre for at forebygge influenza og styrke dit immunforsvar.

Et stærkt immunforsvar beskytter ikke kun mod influenza, men også andre sygdomme såsom Covid-19. Samtidig forebygger brug af de værnemidler, vi nu så godt kender fra fra coronaepidemien, også sygdomme som influenza. F.eks. når du desinficerer dine hænder med en håndsprit, for at undgå overførsel af virus.

Forebyg influenza - 5 råd:

  1. Vask hænder: Når du bevæger dig rundt i offentligheden og kommer i kontakt med ting, andre også har rørt ved, kan virussen sidde på dine hænder, og hvis du rører ved dit ansigt, kan du blive smittet gennem øjne, næse eller mund. Derfor er det vigtigt at vaske eller spritte hænder ofte, så du sænker risikoen for at blive smittet.
  2. Sov godt: Det er godt for immunforsvaret at få masser af god søvn. 
  3. Spis sundt: Kroppen fungerer bedst, når du spiser sundt og varieret. På den måde sørger du for, at din krop får alle næringsstoffer, den skal have, og så er den mest modstandsdygtig overfor bakterier og vira. 
  4. Dyrk motion: Du styrker immunforsvaret, når du dyrker motion. 
  5. Bliv vaccineret: Du kan blive vaccineret mod influenza, og det er specielt en god idé, hvis du er ældre, overvægtig, har diabetes eller på anden måde er i øget risiko for et svært forløb.

 

Har du brug for hjælp?