Apopro

Vi guider til velvære i vinterhalvåret

Vi går mørkere og koldere tider i møde, og årstiden kalder på selvforkælelse og hygge, men for nogle også på tilskud af D-vitamin og lysterapi. Her guider vi til begge dele.  

Lys og varme: To ting vi ofte mangler i vinterhalvåret. Heldigvis kan du snyde lidt med en lysterapilampe, som kan give mere energi og mindske vinterdepression. Vælg f.eks. lampen fra Beurer. Samtidig kan du få varmen tilbage med en varmedunk, vælg f.eks. mellem en klassisk eller en med lammeskind, som er blød og lækker. Både lysterapilamper og varmedunke er godkendt som medicinsk udstyr. 

D-vitamin: Vidste du, at hver 5. dansker, som ikke tager tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret, lider af let til moderat D-vitamin-mangel. Heldigvis kan du let undgå det ved at tage et tilskud af D-vitamin. Næsten alle kosttilskudsmærker har D-vitamin i deres sortiment, du kan f.eks. vælge mellem Apovit eller Solaray. Børn over 4 år og voksne anbefales at tage et dagligt tilskud på 5-10 µg D-vitamin i vinterhalvåret (oktober til april). Børn under fire år anbefales 10 µg D- vitamin året rundt.

Hjemmespa: Hjemmespa er en god måde at bringe varmen tilbage i de kolde måneder. Uanset om du har et badekar eller ej, kan du let gøre badeværelset hyggeligt med stearinlys og lækre produkter.

Læs 3 trin til din hjemmespa her.  

3 trin til din hjemmespa:  

  1. Eksfoliér: Det er en god idé at eksfoliere huden, så du holder den ren og fjerner det skidt, der nemt ophober sig. Vælg f.eks. mellem en frisk pebermynte-scrub fra RAZspa eller en blid ansigtsscrub fra Badeanstalten. 
  2. Fugt: Den måske vigtigste ting du kan gøre for din hud om efteråret, er at give den fugt. I kulden bliver din hud hurtigt dehydreret, men du kan nemt genoprette fugtbalancen. F.eks. med en effektiv fugtmaske fra REN skincare.
  3. Glem ikke kroppen: Den skal nemlig også fugtes. Det kan du gøre med en lækker kropsolie fra REN skincare eller en bodylotion fuld af antioxidanter fra Badeanstalten.
Har du brug for hjælp?