Apopro
NOVA T 380 Spiral

NOVA T 380 Spiral

1 stk Medicinsk udstyr
Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen
{{ '239.40' | customcurrency}}

Denne vare er desværre ikke tilgængelig!

Køb for {{freeShipping | customcurrency}} mere, og få fri fragt Recept-og apoteksforbeholdte lægemidler undtaget

Tillykke du har opnået fri fragt

4.8 på Trustpilot

Dag-til-dag levering

Bevilling fra Lægemiddelstyrelsen

Produktbeskrivelse

NOVA T 380 er en kobberspiral til prævention.

NOVA T 380 er en lille t-formet plastikgenstand, som er viklet i kobber.

NOVA T 380 gør, at sædcellernes bevægelighed nedsættes, og dermed gør det meget svært at blive befrugtet.

Dosis og Anvendelse

 • Opsætningen skal ske under aseptiske forhold.
 • Gør cervix synlig med et speculum og rengør den med et antiseptisk middel. Tag fat om den forreste del af portio med en klotang. Et let træk i tangen mindsker vinklen mellem cervix og livmoderhulen, og gør indføringen af en uterinsonde lettere. Klotangen bør forblive på plads under hele opsætningen af NOVA T 380, så det lette træk i cervix kan opretholdes.
 • Før uterinsonden gennem cervix og ind i corpuscaviteten, indtil den når fundus. Når længde og retning af cervix og corpuscavitet er bestemt, gøres NOVA T 380 klar til opsætning.
 • Når sondering af uterus er foretaget, åbnes pakken delvist. Mindre end fem minutter før opsætningen tages fat i begge tråde, og indlægget trækkes forsigtigt ned i indføringshylsteret, til knopperne længst ude på de vandrette arme dækker hylstrets åbning. Træk ikke så langt, at knopperne trækkes ind i hylstret. Hvis der trækkes for hårdt, kan trådene knække.
 • Mens den gule flange holdes fast med den ene hånd, trækkes der i indføringshylstret, indtil flangens nederste kant viser det til, der blev målt med uterinsonden. Hold trådene udstrakt i hylstret med den ene hånd og før samtidigt stemplet ind i indføringshylstret. Der ved undgås det, at trådene presses op mod indlægget af stemplet. Før opsætningen kan hylstret bøjes, så det passer til stillingen af uterus. Dette skal ske, mens indlægget stadig er i den sterile pakning - efter at stemplet er ført ind i indføringshylstret.
 • Sørg for, at den gule flange viser, i hvilken retning de vandrette arme vil åbne sig i uterus. Tag det klargjorte indføringshylster ud af pakningen. Før indføringshylsteret gennem cervix ind i uterus, indtil flangen rører ved cervix.
 • Observér den rillede del af stemplet. Hold stemplet stille og frigør spiralens vandrette arme ved at trække indføringshylsteret nedad, indtil dets kant når den rillede del af stemplet. Kontrollér, at afstanden mellem flangen og cervix er ca. 1,5 cm.
 • Mens hylstret og stemplet holdes sammen, skubbes apparatet forsigtigt op, indtil flangen igen rører ved cervix.
 • Hold stemplet stille og frigør indlægget helt fra indføringshylstret ved at trække dette nedad til øjet på stemplet. For ikke at flytte indlægget væk fra fundus, fjernes stemplet først, mens indføringshylstret holdes stille. Derefter kan indføringshylstret fjernes. Tråede klippes af, så der er 2-3 cm synlige uden for cervix.


Indeholder

 • 1 stk. NOVAT 380 spiral.
 • Brugsanvisning. Se nedenfor.


Klassificeret som

Produktet er CE-mærket medicinsk udstyr.

Måske søger du: