Apopro

Får du dækket dit behov for D-vitamin?

D-vitamin findes i forskellige fødevarer med højt fedtindhold, for eksempel fed fisk, planteolier, kød, æg og fede mælkeprodukter som sødmælk og ost. D-vitamin kan også dannes i huden, når huden bliver udsat for sollys.

I vinterhalvåret, hvor solen skinner mindre, og vi opholder os mere indendørs, skal vi derfor være mere opmærksomme på, at vi får dækket vores daglige behov for D-vitamin.

 

Hvorfor er D-vitamin vigtigt?

D-vitamin er vigtigt for kroppen, da det bidrager til vedligeholdelse af normale knogler og tænder. Det bidrager også til normalt optag af kalk og fosfor, samt til et normalt kalkindhold i blodet. D-vitamin hjælper sammen med kalk til at begrænse tabet af knoglemineral hos kvinder i overgangsalderen.

Lav knoglemineraltæthed er en risikofaktor til knoglebrud som følge af knogleskørhed (osteoporose). D-vitamin hjælper også til at opretholde et normalt fungerende immunforsvar. 

Derudover bidrager D-vitamin til at vedligeholde en normal muskelfunktion og spiller en rolle i udvikling af kroppens celler, nemlig celledelingsprocessen.

 

Hvor meget D-vitamin har man behov for?

De nyeste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, siger at alle voksne og børn fra 4 år skal tage et tilskud på 5-10 mikrogram D-vitamin i vinterhalvåret (fra oktober til april).

Dertil anbefales det, at spæd- og småbørn fra 2 uger til 4 år skal tage et tilskud af 10 mikrogram D-vitamin hele året. 

Lactocare Baby er et kosttilskud til spædbørn, hvis daglige dosis indeholder både 250 millioner mælkesyrebakterier, som bidrager til at holde barnets tarmflora i balance, og 10 mikrogram D-vitamin til at dække det anbefalede daglige behov.

Kosttilskuddet er i dråbeform og den daglige dosis på 5 dråber gives til barnet enten direkte i munden eller med en ske. 

Se alle vores kosttilskud med D-vitamin her

Har du brug for hjælp?