Gå til hovedindhold

Forkølelse og hoste

Apotekerteamet guider

Forebyggelse og behandling af forkølelse og hoste

Efteråret er på vej - og med det risikoen for en forkølelse, hoste eller løbende næse. Vi kender alle til den snigende snue når vejret skifter, og for både voksne og børn kan det være en generende omgang med kriller i halsen og et overforbrug af lommetørklæder. Læs med her, hvor vi har samlet lindrende produkter og apotekerteamets bedste råd til både forebyggelse og behandling af forkølelse og hoste.

Forkølet kvinde
Barn får medicin

Hoste og forkølelse hos børn og babyer

Forkølelse og hoste hos de mindste kan lindres ved at anvende saltvand som næsespray eller næsesuger og pipetter til at lindre en stoppet eller løbende næse. Ved hoste skal du altid være opmærksom på om der er slim med i hosten, eller om den er tør. Det er vigtigt, at babyen kan komme af med slimen i lungerne, da det ellers kan sætte sig til lungebetændelse. Oplever du, at dit barn har smerter eller feber, du ønsker at lindre, skal du kontakte din læge, inden du anvender lægemidler til dit barn under 2 år.

Apotekerteamets gode råd

Vores apotekerteam står klar med rådgivning, og du er altid velkommen til at skrive direkte til dem i chatten. De har også samlet alle deres gode råd om forebyggelse og behandling af forkølelse og hoste lige her.

Apotekerteamet guider

5 gode råd til forebyggelse af forkølelse

- Undgå at røre næse, mund og øjne, især efter berøring af andre forkølede - Vask hænder ofte og omhyggeligt med sæbe. Det er også en god idé at vaske hænder, før du skal spise, og når du har pudset næse. Hvis du ikke har adgang til håndvask og sæbe, kan du med fordel anvende håndsprit - Undgå at opholde dig steder med mange mennesker, da dette kan give en øget smitterisiko - Generelt undgå tæt kontakt til andre, især andre forkølede

Forkølet kvinde