Apopro
Baby med sut – hvilken sut skal man vælge til sin baby – ApoPro.dk

Hvilke sutter skal du vælge til din baby?

Alle babyer er født med et suttebehov, og derfor kan en sut virke naturligt beroligende på din baby på samme måde som amning eller en tommelfinger kan.

En sut hjælper også babyen med at falde i søvn.

Men alle babyer er forskellige, og har forskellige behov.

Det er derfor ikke sikkert, at du finder den rigtige sut til din babys behov i første forsøg. Det kan være, at babyens mundanatomi passer bedre til en anden slags sut eller at babyen foretrækker en anden størrelse.

Hvis det sker, må du blot prøve dig frem, indtil du finder en sut med den rette form, størrelse og i det rigtige materiale.

Der er mange at vælge mellem, men overordnet findes der 3 slags:

  • Runde sutter
  • Flade sutter
  • Anatomiske sutter

De har hver deres fordele, og derfor er det meget individuelt, hvilken der er den rigtige for dig og din baby.

 

Klassiske, runde sutter fra BIBS

En rund sut er udformet med samme form og størrelse som moderens brystvorte. Det gør, at den understøtter de samme suttetekniker som babyen kender fra amningen. Den vil derfor føles mere naturlig end andre sutter, og samtidigt gøre det lettere at skifte mellem bryst og sut.

Hvis du oplever udfordringer med amningen, kan en rund sut derfor være løsningen for dig. Det kunne være BIBS Colour eller BIBS De Lux.

 

Flade, symmetriske sutter fra MAM

En flad sut har en symmetrisk hals og et fladt suttehovede. Det gør det nemt for barnet at holde sutten fast i munden, fordi der ikke skal suges helt så hårdt som ved en rund sut. Udformningen gør også, at sutten altid vender korrekt, og så mindsker den presset på gane og gummer.

Hvis din amning går godt og du tænker, at en flad sut er det rette til dit barns behov, så kan du prøve MAM Original eller MAM Supreme.

 

Anatomiske sutter fra Baby-Nova

En anatomisk sut er udformet med en vinklet spids, så den efterligner mundens form. Det gør den til et skånsomt valg, fordi den reducerer presset på babyens gane, gummer og kæber. Og de fleste af sutterne, kommer med et billede, så du altid kan se, hvordan sutten skal vende.

Hvis du foretrækker en anatomisk og skånsom sut til dit barn, så kan en af sutterne fra Baby-Nova være noget for dig.

 

Hvilket materiale skal du vælge?

Du kan typisk vælge mellem naturgummi latex og silikone, når du skal finde en sut til din baby. De to materialer er din garanti for, at dine sutter er uden skadelig kemi, og at produktet er godt og sikkert at bruge.

Naturgummi latex er et blødt, stærkt og elastisk naturmateriale fra gummitræet, og det giver din baby følelsen af at sutte på en brystvorte. Efterhånden som tiden går, vil materialet mørnes på grund af spyt, varme, luft og lignende. Du bør derfor udskifte dine latex-sutter eller natur-sutter hver 4. eller 6. uge af hensyn til sikkerhed og hygiejne.

Silikone er et rent, lugtfrit og allergivenligt industrielt fremstillet materiale. I modsætning til naturgummi er silikone mere fast, modstandsdygtigt over for temperaturer og så bevarer det sin form bedre. Du bør dog alligevel også udskifte dine silikonesutter efter 4-6 uger af hygiejnehensyn.

 

Hvor tit skal sutter skiftes?

Selvom du sørger for at vaske og koge din babys sutter regelmæssigt, bør du udskifte dem hver 4. eller 6. uge af hensyn til hygiejnen. Det er også vigtigt at udskifte sutterne i takt med, at din baby vokser sig større.

 

Hvilken størrelse sut skal du vælge?

Hos ApoPro.dk kan du få sutter fra eksempelvis BIBS, og de kan bruges lige fra fødslen og op til 3-års alderen.

De vejledende størrelser fra BIBS er:

 

Når det er sagt, så afhænger den præcise størrelse af, hvad din baby foretrækker. Du kan derfor med fordel tilbyde dit barn flere størrelser og se, hvilken størrelse han eller hun vælger.

 

Gode sutter til nyfødte og babyer

Det er en god idé at købe et par forskellige sutter, hvis du køber sut for første gang. Så kan du hurtigt se, hvad din baby foretrækker og finde ud af, hvad du skal købe i fremtiden.

Du kan eksempelvis prøve BIBS Try-it-box med fire forskellige sutter til den nyfødte. De er alle helt uden skadelige stoffer og der er både sutter i naturgummi og silikone.

Se BIBS Try-It Box her

 

Du kan også få de flade sutter fra MAM. De er i højeste kvalitet, naturligt bløde og fremstillet af BPA/BPS-frie materialer. Og så er de udformet i samarbejdet med tandlæger.

Se udvalget af MAM

 

Du finder BIBS, MAM, Baby-Nova og alle de andre på ApoPro.dk.

Se alle sutter på ApoPro.dk

Har du brug for hjælp?