Apopro
Ovestin

Ovestin

15 stk Vagitorier
Mærke: 2care4
Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen

Uddrag af produktresumé

Produktinformation:

Ovestin (2care4 ApS), vagitorier (0,5 mg estriol).

Virkning og anvendelse:

Anvendes til behandling af symptomer på vaginal østrogenmangel og/eller behandling af symptomer på vaginal tørhed, der skyldes østrogenmangel hos kvinder i overgangsalderen.

Østrogenmanglen i overgangsalderen kan føre til, at slimhinderne i skeden bliver tynde og tørre. Samleje kan derfor blive smertefuldt, og der kan forekomme kløe og infektioner i skeden.

Østrogenmangel kan også medføre symptomer som besvær med at holde på vandet og tilbagevendende blærebetændelser. Ovestin lindrer disse symptomer i overgangsalderen.

Den anbefalede dosis er:

Ovestin er et produkt med østrogen alene og kan også bruges efter operation, hvor livmoder er fjernet. Din læge vil sørge for at ordinere den laveste dosis i det kortest mulige tidsrum, der skal til, for at behandle dine symptomer så hurtigt som muligt. Tal med din læge, hvis du har indtryk af, at virkningen af Ovestin er for kraftig eller for svag. Hvis du har brugt anden hormonbehandling til lindring af symptomer, efter overgangsalderen skal du tale med lægen, om du kan begynde straks med Ovestin, eller om du skal vente en uge efter afslutning af forrige hormonbehandling.

Dosering:

1 vagitorie dagligt de første uger (maksimalt 4 uger). Reducer herefter gradvist dosis baseret på symptomplindring, indtil en vedligeholdelsesdosis (fx 1 vagitorie to gange ugentligt) nås. Hvis du glemmer at tage en dosis, skal den tages så hurtigt som muligt, med mindre dette først opdages, den dag den næste dosis skal tages. I dette tilfælde skal den glemte dosis ikke tages, og den næste dosis tages på det sædvanlige tidspunkt. Der må aldrig tages 2 doser på samme dag. Ovestin vagitorier indføres dybt i skeden umiddelbart inden sengetid.

Nedsat leverfunktion: Hvis din leverfunktion ikke er helt normal, må du ikke bruge Ovestin. Tal med lægen.

Kontraindikationer:

Allergisk over for det virksomme stof eller et af de øvrige indholdsstoffer (Hårdfedt med additiver (macrogolstearylether og glycerylricinolat)), hvis du har eller har haft brystkræft, eller har mistanke herom, hvis du har kræft, der er østrogen-følsomt såsom kræft i livmoderen, eller har mistanke herom, hvis du har blødning fra skeden uden kendt årsag, hvis du har fortykkelse af livmoder-slimhinden (endometriehyperplasi), og det ikke bliver behandlet, hvis du har eller har haft blodpropper i en vene (trombose), f.eks. i benene (dyb venøs trombose) eller blodprop i lungerne (lungeembolisme), hvis du har en blodprop-lidelse (såsom protein C, protein S eller antitrombin lidelse), hvis du har eller har haft en sygdom, der blev forårsaget af blodpropper i arterier, såsom hjertekrampe (angina), slagtilfælde eller hjerteanfald, hvis du har eller har haft en leversygdom, og din leverfunktion stadig ikke er blevet normal, hvis du har en sjælden stofskiftesygdom kaldet porfyri, der er arvelig.

Vær forsigtig:

Fortæl det til din læge, hvis du har eller har oplevet nogle af følgende problemer, før du begynder behandlingen: godartede knuder i livmoderen (uterusfibromer), vækst af livmoderslimhinden uden for livmoderen (endometriose) eller fortykkelse af livmoderslimhinden (endometriehyperplasi), øget risiko for at få blodpropper, øget risiko for at få østrogenfølsom kræft (f.eks. hvis din mor, søster eller bedstemor har haft brystkræft), forhøjet blodtryk, en leversygdom såsom en godartet leversvulst, sukkersyge, galdesten, migræne eller kraftig hovedpine, en sygdom i immunsystemet som påvirker mange af kroppens organer (systemisk lupus erythematosus, SLE), epilepsi, astma, en sygdom som påvirker trommehinden og hørelsen (otosklerose), et meget højt niveau af fedt (triglycerider) i dit blod, væskeophobning pga. hjerte- eller nyreproblemer. Fortæl det til lægen, hvis du har hepatitis C, og du får kombinationsbehandling med ombitasvir/paritaprevir/ritonavir med eller uden dasabuvir. Brug af denne kombination af lægemidler sammen med visse østrogenholdige præparater kan forårsage stigninger i blodprøveresultater ved måling af leverfunktionen (stigning i leverenzymet ALAT). Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvilken risiko der er for, at dette sker med Ovestin. Stop med at bruge Ovestin og tag straks til lægen hvis du oplever noget af følgende, mens du bruger HRT: gulfarvning af huden eller det hvide i øjnene (gulsot). Dette kan være tegn på leversygdom, kraftig stigning i blodtrykket (symptomerne kan være hovedpine, træthed eller svimmelhed), migrænelignende hovedpine, der opstår for første gang, hvis du bliver gravid, hvis du oplever tegn på blodpropper. Bemærk: Ovestin er ikke et præventionsmiddel. Hvis det er mindre end 12 måneder, siden din sidste menstruation eller hvis du er under 50 år, kan det stadig være nødvendigt for dig at bruge prævention, for at forhindre graviditet. Spørg din læge til råds.

Brug af anden medicin sammen med Ovestin:

Noget medicin kan have indflydelse på virkningen af Ovestin. Dette kan medføre uregelmæssig blødning. Dette gælder for følgende medicin: phenobarbital, phenytoin og carbamazepin, rifampicin, rifabutin, nevirapin, efavirenz, ritonavir og nelfinavir, hypericum perforatum, levothyroxin. Fortæl det til lægen, hvis du har hepatitis C, og du får kombinationsbehandling med ombitasvir/paritaprevir/ritonavir med eller uden dasabuvir. Brug af denne kombination af lægemidler sammen med visse østrogenholdige præparater kan forårsage stigninger i blodprøveresultater. På grund af den vaginale administration og minimale systemiske absorption er det usandsynligt, at der vil opstå klinisk relevante lægemiddelinteraktioner med Ovestin. Interaktioner med andre lokalt applicerede vaginalbehandlinger skal imidlertid overvejes. De nævnte interaktioner er blevet beskrevet ved brug af kombinerede orale kontraceptiva, hvilket også kan være relevant for Ovestin.

Overdosering:

Overdosering med Ovestin vagitorier er usandsynlig.

Graviditet og amning:

Ovestin bør ikke anvendes til gravide. Hvis graviditet opstår under behandling med Ovestin, skal behandlingen straks stoppes. Ovestin bør ikke anvendes i ammeperioden.

Trafik- og arbejdssikkerhed:

Ingen forholdsregler.

Almindelige bivirkninger:

(forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 100 patienter): Brystspænding eller -smerte, lokal irritation (varmefølelse og/eller kløe) af slimhinden i skeden.

Ikke almindelige bivirkninger:

(forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 patienter): Kvalme, pletblødning, udflåd.

Sjældne bivirkninger:

(forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 patienter): væskeophobning i vævene, der oftest ses som hævede ankler eller fødder.

Bivirkninger, hvor hyppigheden ikke er kendt:

(hyppigheden kan ikke estimeres ud fra tilgængelig data): Influenzalignende symptomer. Hos de fleste patienter vil disse bivirkninger forsvinde efter de første ugers behandling. Følgende bivirkninger er rapporteret i forbindelse med systemisk østrogen/progesteron (oral administration), og gælder i mindre grad for Ovestin vaginalcreme og vagitorier, der anvendes lokalt: galdeblæresygdomme, diverse hudlidelser, misfarvning af huden, særligt i ansigtet eller på halsen kendt som "graviditetspletter" (chloasma), smertefulde, rødlige hudknuder (knuderosen), udslæt med målformet rødmen eller sår (mangeformet erytem), mulig demens hos kvinder over 65 år.

Pakningsstr.:

Ovestin findes i en pakningsstørrelse med 15 vagitorier. Ikke alle pakningsstørrelser er nødvendigvis markedsført. Læs indlægssedlen og evt. oplysningerne på emballagen grundigt inden du bruger dette lægemiddel. Dette er uddrag fra produktresume - komplet produktresume findes på www.produktresume.dk. Dagsaktuel pris: www.apopro.dk.

Senest opdateret d. 17/04-2024.

Læs mere
{{ '84.95' | customcurrency}}

Denne vare er desværre ikke tilgængelig!

Køb for {{freeShipping | customcurrency}} mere, og få fri fragt Recept-og apoteksforbeholdte lægemidler undtaget

Tillykke du har opnået fri fragt

4.8 på Trustpilot

Dag-til-dag levering

Bevilling fra Lægemiddelstyrelsen

Produktbeskrivelse

Anvendes til behandling af symptomer på vaginal østrogenmangel. Behandling af symptomer på vaginal tørhed, der skyldes østrogenmangel hos kvinder i overgangsalderen.

Østrogenmanglen i overgangsalderen kan føre til, at slimhinderne i skeden bliver tynde og tørre. Samleje kan derfor blive smertefuldt, og der kan forekomme kløe og infektioner i skeden.

Østrogenmangel kan også medføre symptomer som besvær med at holde på vandet og tilbagevendende blærebetændelser. Ovestin lindrer disse symptomer i overgangsalderen.

I pakningerne med medicin findes en patientvejledning, som du altid bør læse grundigt, inden du tager medicinen. Hvis du er i tvivl, om du må bruge medicinen, bør du kontakte egen læge.

Dosering
 • Den anbefalede dosis er:
  • Ovestin er et produkt med østrogen alene og kan også bruges efter operation, hvor livmoder er fjernet.
  • Din læge vil sørge for at ordinere den laveste dosis i det kortest mulige tidsrum, der skal til, for at behandle dine symptomer så hurtigt som muligt. Tal med din læge, hvis du har indtryk af, at virkningen af Ovestin er for kraftig eller for svag.
  • Hvis du har brugt anden hormonbehandling til lindring af symptomer, efter overgangsalderen skal du tale med lægen om du kan begynde straks med Ovestin, eller om du skal vente en uge efter afslutning af forrige hormonbehandling.
 • Dosering:
  • 1 vagitorie dagligt de første uger (maksimalt 4 uger).
  • Reducer herefter gradvist dosis baseret på symptomplindring, indtil en vedligeholdelsesdosis (fx 1 vagitorie to gange ugentligt) nås.
  • Hvis du glemmer at tage en dosis, skal den tages så hurtigt som muligt, medmindre dette først opdages, den dag den næste dosis skal tages. I dette tilfælde skal den glemte dosis ikke tages, og den næste dosis tages på det sædvanlige tidspunkt. Der må aldrig tages 2 doser på samme dag.
  • Nedsat leverfunktion:
   • Hvis din leverfunktion ikke er helt normal, må du ikke bruge Ovestin. Tal med lægen.
  • Ovestin vagitorier indføres dybt i skeden umiddelbart inden sengetid.
Advarsler og forsigtighedsregler

De vigtigste advarsler og forholdsregler som du skal være opmærksom på er nævnt her. For yderligere information henvises til indlægssedlen som du finder i pakningen eller produktresumé nederst på denne side.

 • Tag ikke dette lægemiddel:
  • Hvis du er overfølsom (allergisk) over for det virksomme stof eller et af de øvrige indholdsstoffer (se indlægssedlen for informationer).
  • Hvis du har eller har haft brystkræft, eller har mistanke herom.
  • Hvis du har kræft, der er østrogen-følsomt såsom kræft i livmoderen, eller har mistanke herom.
  • Hvis du har blødning fra skeden uden kendt årsag.
  • Hvis du har fortykkelse af livmoder-slimhinden (endometriehyperplasi), og det ikke bliver behandlet.
  • Hvis du har eller har haft blodpropper i en vene (trombose), f.eks. i benene (dyb venøs trombose) eller blodprop i lungerne (lungeembolisme).
  • Hvis du har en blodprop-lidelse (såsom protein C, protein S eller antitrombin lidelse).
  • Hvis du har eller har haft en sygdom, der blev forårsaget af blodpropper i arterier, såsom hjertekrampe (angina), slagtilfælde eller hjerteanfald.
  • Hvis du har eller har haft en leversygdom, og din leverfunktion stadig ikke er blevet normal.
  • Hvis du har en sjælden stofskiftesygdom kaldet porfyri, der er arvelig.
 • Vær forsigtig:
  • Fortæl det til din læge, hvis du har eller har oplevet nogle af følgende problemer, før du begynder behandlingen:
   • Godartede knuder i livmoderen (uterusfibromer).
   • Vækst af livmoderslimhinden uden for livmoderen (endometriose) eller fortykkelse af livmoderslimhinden (endometriehyperplasi).
   • Øget risiko for at få blodpropper.
   • Øget risiko for at få østrogenfølsom kræft (f.eks. hvis din mor, søster eller bedstemor har haft brystkræft).
   • Forhøjet blodtryk.
   • En leversygdom såsom en godartet leversvulst.
   • Sukkersyge.
   • Galdesten.
   • Migræne eller kraftig hovedpine.
   • En sygdom i immunsystemet som påvirker mange af kroppens organer (systemisk lupus erythematosus, SLE).
   • Epilepsi.
   • Astma.
   • Sygdom som påvirker trommehinden og hørelsen (otosklerose).
   • Et meget højt niveau af fedt (triglycerider) i dit blod.
   • Væskeophobning pga. hjerte- eller nyreproblemer.
   • Fortæl det til lægen, hvis du har hepatitis C, og du får kombinationsbehandling med ombitasvir/paritaprevir/ritonavir med eller uden dasabuvir. Brug af denne kombination af lægemidler sammen med visse østrogenholdige præparater kan forårsage stigninger i blodprøveresultater ved måling af leverfunktionen (stigning i leverenzymet ALAT). Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvilken risiko der er for, at dette sker med Ovestin.
  • Stop med at bruge Ovestin og tag straks til lægen hvis du oplever noget af følgende:
   • Gulfarvning af huden eller det hvide i øjnene (gulsot). Dette kan være tegn på leversygdom.
   • Kraftig stigning i blodtrykket (symptomerne kan være hovedpine, træthed eller svimmelhed).
   • Migrænelignende hovedpine, der opstår for første gang.
   • Hvis du bliver gravid.
   • Hvis du oplever tegn på blodpropper såsom:
    • Smertefulde hævelser og rødmen på benene.
    • Pludselige smerter i brystet.
    • Problemer med at trække vejret.
  • Bemærk: Ovestin er ikke et præventionsmiddel. Hvis det er mindre end 12 måneder, siden din sidste menstruation eller hvis du er under 50 år, kan det stadig være nødvendigt for dig at bruge prævention, for at forhindre graviditet. Spørg din læge til råds.
  • Gennembrudsblødninger:
   • Du kan få gennembrudsblødninger eller pletblødninger i de første måneder, mens du tager hormonsubstitutionsbehandling (HRT).
   • Men hvis blødningen eller pletblødningen:
    • Fortsætter i mere end de første få måneder.
    • Begynder, efter du har brugt HRT i et stykke tid.
    • Fortsætter, efter du er stoppet med at bruge HRT.
   • Skal din læge undersøge dig, for at finde ud af, om disse tegn giver anledning til flere undersøgelser.
 • Brug af anden medicin:
  • Noget medicin kan have indflydelse på virkningen af Ovestin. Dette kan medføre uregelmæssig blødning.
  • Dette gælder for følgende medicin:
   • Medicin mod epilepsi (såsom phenobarbital, phenytoin og carbamazepin).
   • Medicin mod infektioner (fx rifampicin, rifabutin, nevirapin, efavirenz).
   • Medicin mod hiv-infektion (såsom ritonavir og nelfinavir).
   • Naturlægemidler, der indeholder prikbladet perikum (Hypericum perforatum).
   • Medicin for sygdom i skjoldbruskkirtel (levothyroxin).
   • Fortæl det til lægen, hvis du har hepatitis C, og du får kombinationsbehandling med ombitasvir/paritaprevir/ritonavir med eller uden dasabuvir. Brug af denne kombination af lægemidler sammen med visse østrogenholdige præparater kan forårsage stigninger i blodprøveresultater.
   • Fortæl altid lægen eller på apoteket, hvis du tager anden medicin eller har gjort det for nylig. Dette gælder også medicin, som ikke er købt på recept, f.eks. naturlægemidler og vitaminer og mineraler.
   • Laboratorieprøver
    • Fortæl din læge eller laboratoriepersonalet, at du bruger Ovestin, hvis du skal have taget blodprøver, da denne medicin kan have indvirkning på visse prøver.
  • På grund af den vaginale administration og minimale systemiske absorption er det usandsynligt, at der vil opstå klinisk relevante lægemiddelinteraktioner med Ovestin. Interaktioner med andre lokalt applicerede vaginalbehandlinger skal imidlertid overvejes. De nævnte interaktioner er blevet beskrevet ved brug af kombinerede orale kontraceptiva, hvilket også kan være relevant for Ovestin.
 • Graviditet og amning:
  • Ovestin bør ikke anvendes til gravide.
  • Hvis graviditet opstår under behandling med Ovestin, skal behandlingen straks stoppes.
  • Ovestin bør ikke anvendes i ammeperioden
 • Trafik- og arbejdssikkerhed:
  • Ingen forholdsregler.
 • Overdosering:
  • Overdosering med Ovestin vagitorier er usandsynlig.
Bivirkninger

Dette lægemiddel kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger. For yderligere information om mulige bivirkninger henvises du til indlægssedlen i pakningen eller produktresumé nederst på denne side.

 • De mulige bivirkninger som du kan opleve er:
 • Almindelige bivirkninger (forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 100 patienter):
  • Brystspænding eller smerte.
  • Lokal irritation (varmefølelse og/eller kløe) af slimhinden i skeden.
 • Ikke almindelige bivirkninger (forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 patienter):
  • Kvalme.
  • Pletblødning, udflåd.
 • Sjældne bivirkninger (forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 patienter):
  • Væskeophobning i vævene, der oftest ses som hævede ankler eller fødder.
 • Bivirkninger, hvor hyppigheden ikke er kendt (hyppigheden kan ikke estimeres ud fra tilgængelig data):
  • Influenzalignende symptomer.

Hos de fleste patienter vil disse bivirkninger forsvinde efter de første ugers behandling.

 • Følgende bivirkninger er rapporteret i forbindelse med systemisk østrogen/progesteron (oral administration), og gælder i mindre grad for Ovestin vaginalcreme og vagitorier, der anvenes lokalt:
  • Galdeblæresygdomme.
  • Diverse hudlidelser:
   • Misfarvning af huden, særligt i ansigtet eller på halsen kendt som "graviditetspletter" (chloasma), smertefulde, rødlige hudknuder (knuderosen), udslæt med målformet rødmen eller sår (mangeformet erytem).
  • Mulig demens hos kvinder over 65 år.
Opbevaring og holdbarhed
 • Opbevares utilgængeligt for børn.
 • Opbevares ved temperaturer under 25°C.
 • Opbevares i original emballage for at beskytte mod lys og fugt
 • Brug ikke produktet efter den udløbsdato, der står på pakningen.
 • Spørg på apoteket, hvordan du skal bortskaffe medicinrester. Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toilettet eller skraldespanden.

Senest opdateret d. 15/04-2024.