Apopro
Multi-tabs Tyggetablet Cola/Lime

Multi-tabs Tyggetablet Cola/Lime

90 stk Kosttilskud
Mærke: Multi-tabs
Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen
3 for 2 på alle kosttilskud og vitaminer til børn. Tilbuddet gælder i perioden 21. september t.o.m. 2. oktober 2022 og kan ikke kombineres med andre kampagner.

Leveringspris: fra 29,00 kr Gratis

{{ '108.75' | customcurrency}}
Læg i kurv

Køb for {{freeShipping | customcurrency}} mere, og få fri fragt Recept-og apoteksforbeholdte lægemidler undtaget

Tillykke du har opnået fri fragt

4.8 på Trustpilot

Dag-til-dag levering

Bevilling fra Lægemiddelstyrelsen

Produktbeskrivelse

Multi-tabs er en serie af tilskud med vitaminer, mineraler og omega-3. Hvert produkt er tilpasset alder og behov gennem hele livet.

Multi-tabs børnevitaminer er velsmagende multivitamin-mineraltilskud til børn.

Dispenseringsform

Tyggetabletter.

Dosis og anvendelse

Den anbefalede daglige dosis til børn over 3 år: 1 tyggetablet. Tabletten bør indtages i forbindelse med et måltid.

Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.

Indeholder

Næringsindhold pr. daglig dosis (1 tablet)%RI*
Vitamin A150 mikg19
Vitamin D10 mikg200
Vitamin E5 mg42
Vitamin K30 mikg40
Vitamin C40 mg50
Vitamin B10,55 mg50
Vitamin B20,8 mg57
Vitamin B6

0,66 mg

47
Vitamin B121 mikg40
Folsyre80 mikg40
Niacin9 mg56
Pantothensyre2 mg33
Jern4 mg29
Selen25 mikg45
Zink1,5 mg15

*RI = referenceindtag.
Ingredients: sødestof (xylitol), L-ascorbinsyre, fyldemidler (mikrokrystallinsk cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, dicalciumfosfat), antiklumpningsmidler (fedtsyrer, siliciumdioxid, natriumaluminiumsilicat), sødestoffer (polydextrose, acesulfamkalium, neohesperidindihydrochalcon, aspartam), nikotinamid, DL-alpha-tocopherylacetat, carbonyl jern, calcium-D-pantothenat, zinkoxid, riboflavin, pyridoxinhydrochlorid, thiaminmononitrat, stabilisator (arabisk gummi), aroma, gelatine, retinylacetat, antioxidanter (natriumascorbat, alpha-tocopherol, butylhydroxytoluem), pteroylmonoglutaminsyre, natriumselenat, emulgatorer (mono og diacetylvinsyreestere af mono- diglycerider af fedtsyrer, citronsyreestere mono- og diglycerider af fedtsyrer), phylloquinon, surhedsregulerende midler (mononatriumcitrat, citronsyre), cholecalciferol, cyanocobalamin.

Opbevaring

Opbevares uden for små børns rækkevidde, tørt og ved stuetemperatur (under 25 grader).

Vær opmærksom på

Det er vigtig at få en varieret og afbalanceret kost og føre en sund livsstil. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost.

Dette produkt indeholder jern, som kan være skadeligt for børn i store doser. I tilfælde af overdosering kontakt straks læge eller skadestue. Hvis du tager andre kosttilskud med vitamin A, kontakt venligst læge eller andet sundhedspersonale for råd og vejledning.

Klassificeret som

Produktet er et kosttilskud.

Vedrørende BHT i multivitaminer

BHT er en antioxidant, der anvendes til at stabilisere følsomme komponenter ved at beskytte dem mod den ilt, der findes i luften. Når BHT anvendes i fødevarer, er det et tilsætningsstof. I Multi-tabs børnevitaminer sikrer BHT produkternes holdbarhed ved at beskytte vitamin A mod oxidation. For at et tilsætningsstof kan godkendes i EU skal det underkastes en grundig videnskabelig vurdering af den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), der bl.a. omfatter resultaterne af flere toksikologiske tests. EFSA har fastlagt et såkaldt acceptabelt dagligt indtag (ADI) for BHT. ADI fortæller, hvor meget man på sikker vis kan indtage dagligt per kilogram kropsvægt. I 2012 forhøjede EFSA ADI fra 0-0,05 milligram til 0,25 milligram per kilogram kropsvægt per dag. I 2019 har den norske Vitenskapskomiteen For Mat Og Miljø gennemgået alle offentliggjorte data for BHT og bekræftet EFSAs ADI. For et 3-årigt barn på 15 kg vil en tablet af Multi-tabs børnevitamin bidrage med 1,25% af ADI for BHT.

BHT anvendes også som antioxidant i mange andre produkter end fødevarer som f.eks. kosmetik, rengøringsmidler og maling. Disse produkter er reguleret under EUs generelle kemikalielovgivning, der ikke indeholder en specifik vurdering af BHT i de enkelte produkter på samme måde som tilsætningsstoflovgivningen. Forbrugerrådet Tænk har i sit arbejde benyttet hjemmesiden , som baserer sig på EUs generelle kemikalielovgivning. Vi mener derfor, at Forbrugerrådet Tænk benytter et forkert grundlag, når de bedømmer brugen af BHT som antioksidant i Multi-tabs børnevitaminer.

I et kosttilskud er anvendelsen af BHT strengt reguleret, og lovgivningen kræver, at BHT mærkes, når det anvendes. Vores anvendelse af BHT i Multi-tabs børnevitaminer udgør 0,0025% af produktet. Til sammenligning kan BHT anvendes i produkter, der falder under den generelle kemikalielovgivning i væsentligt større mængder, og for disse produkter skal BHT kun mærkes, hvis det udgør mere end 0,1% af produktet. Som forbruger kan man altså risikere at købe eksempelvis en flydende håndsæbe til familien med væsentligt mere BHT (der ikke er deklareret) end der findes i Multi-tabs multivitaminpiller til børn (hvor det er deklareret).

Multi-tabs børnevitaminer med calcium indeholder ikke BHT, da det er en anden kilde til vitamin A, som er anvendt. Vi har altså et alternativ til forbrugere, som af forsigtighedshensyn ønsker at undgå BHT.