Apopro

Hold din mund sund og undgå sygdomme

Vi ved alle, at god hygiejne er vigtigt. Men husker du også din mundhygiejne? 

Der er nok ikke nogen, der ønsker sig gule tænder og dårlig ånde, men mundhygiejne er vigtigt af langt mere seriøse årsager. Vidste du f.eks., at paradontose (eller tandkødsbetændelse) ikke bare er dårligt for dit tandkød, men kan være skadeligt for hele kroppen? I værste tilfælde kan betændelsestilstanden sprede sig via blodet til resten af kroppen. Heldigvis kan du selv gøre meget med regelmæssige tandlægebesøg og korrekt tandpleje. Vi guider dig her til det sidstnævnte. 

Det rigtige udstyr: 

En god tandpasta er et af de første skridt på vejen til en sund mund. Colgate er en klassiker, og mange danskeres favorit. Vælg f.eks. mellem den normale, den til sensitive tænder eller den, der fjerner misfarvninger. Samtidig kan du vælge den vibrerende tandbørste fra GUM, som er designet til at fjerne plak effektivt, så du får endnu renere tænder. 

Sådan får du en sund mund: 

    1. Spis mindre sukker: Bakterierne på dine tænder lever af sukker. Når du f.eks. tager dig et mellemmåltid såsom slik, en frugtbar eller et glas sodavand sodavand, øger du risikoen for at få huller i tænderne. 
    2. Drik vand: Når du drikker vand, skyller du mad- og sukkerrester væk fra tænderne. Samtidig afhjælper det mundtørhed, som også kan være skadeligt for tænderne.      
    3. Brug tandstikker: Så holder du mellemrummene mellem tænder rene og forebygger plak.       
    4. Børst tænder to gange dagligt: Husk at børste dine tænder en gang om morgenen og en gang om aftenen for at fjerne madrester.
    5. Brug den rigtige børsteteknik: Måske har du hørt, at du skal børste dine tænder i små cirkelbevægelser, og den er god nok, for børster du derimod kun frem og tilbage, slider du på dine tænder og tandkødet vil trække sig tilbage.
Har du brug for hjælp?