Apopro
Seresto Vet. kat & hund u. 8kg

Seresto Vet. kat & hund u. 8kg

1 stk Halsbånd 1,25 g+0,56 g
Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen

Leveringspris: fra 29,00 kr Gratis

{{ '485.00' | customcurrency}}
Læg i kurv

Køb for {{freeShipping | customcurrency}} mere, og få fri fragt Recept-og apoteksforbeholdte lægemidler undtaget

Tillykke du har opnået fri fragt

4.8 på Trustpilot

Dag-til-dag levering

Bevilling fra Lægemiddelstyrelsen

Produktbeskrivelse

Halsbånd med langtidsvarende insekticid, acaricid og flåt-repellerende virkning.

Halsbånd til katte og hunde ≤ 8 kg (38 cm, 1,25 g imidacloprid + 0,56 g flumethrin)


Deklaration
1,25 g imidacloprid og 0,56 g flumethrin. Polymermatrixsystem (halsbånd): polyvinylchlorid, stearinsyre, dibutyladipat, propylenglycoldicaprylocaprat, epoxideret sojaolie, titandioxid (E171), jernoxid, sort (E172).

Brugsvejledning
Til hunde der vejer over 8 kg anvendes ét Seresto Vet. halsbånd til hunde > 8 kg. Til små hunde på eller op til 8 kg kropsvægt og katte anvendes Seresto Vet. halsbånd til katte og hunde = 8 kg. Kun til udvortes brug. Rul halsbåndet ud og kontrollér, at der ikke sidder rester fra plastiklåsene i halsbåndet. Justér halsbåndet om dyrets hals uden at stramme det for meget (to fingre skal kunne være mellem halsbåndet og halsen). Træk overskydende halsbånd gennem løkken og klip af, så der er 2 cm tilbage. Halsbåndet skal bæres konstant i beskyttelsesperioden på otte måneder og bør fjernes efter behandlingsperioden. Kontrollér jævnligt, og justér størrelsen, især hos killinger/hvalpe, der vokser hurtigt. Halsbåndet er designet med et sikkerhedslåsesystem. Hvis katten mod forventning sidder fast, kan den ved egen hjælp udvide halsbåndet og hurtigt komme fri.

Dosering
Hund: 1 halsbånd pr. dyr.
Kat: 1 halsbånd pr. dyr.

Opbevaring
Ingen særlige opbevaringsbetingelser.

Udleveringssted
Apotek.

Udl. bestemmelse
B.

Holdbarhed
I salgspakning: 5 år.

Virkningsmekanismer/egenskaber

Imidacloprid er et ektoparasiticid og er ansvarlig for produktets insekticide virkning. Imidacloprid er aktivt over for lopper i larvestadiet, voksne lopper og lus. Virker på lopper umiddelbart efter påføring af halsbåndet. Imidacloprid har høj affinitet til nikotinerge acetylcholinreceptorer i den postsynaptiske del af loppens centralnervesystem (CNS). Den heraf følgende hæmning af den cholinerge transmission hos insekter resulterer i paralyse og død. Grundet den svage interaktion med nikotinerge receptorer hos pattedyr og den postulerede ringe gennemtrængning af blod-/hjernebarrieren hos pattedyr har imidacloprid stort set ingen effekt på pattedyrs CNS. Udover arterne nævnt i indikationer, er der også vist virkning mod følgende loppearter: Ctenocephalides canis og Pulex irritans. Flumethrin er et ektoparasiticid, der tilhører gruppen af syntetiske pyrethroider og er ansvarlig for produktets acaricide virkning. Ifølge aktuel viden indvirker de syntetiske pyrethroider på nervecellemembranernes natriumkanaler, hvilket medfører en forsinkelse i nervens repolarisering og slutteligt parasittens død. I tillæg til den acaricide virkning har flumethrin desuden en repellerende (forhindrer blodsugning) virkning mod de specificerede flåter, hvilket hindrer repellerede parasitter i at suge blod og indirekte hjælper med at nedsætte risikoen for overførsel af vektorbårne sygdomme. Studier har påvist, at halsbåndene var i stand til at afhjælpe skabangreb (Sarcoptes scabiei) hos allerede angrebne hunde, hvilket medførte en fuldstændig helbredelse efter 3 måneder. Begge aktive stoffer frigives langsomt og kontinuerligt i lave koncentrationer fra polymermatrixsystemet i halsbåndet til dyret. Begge aktive stoffer findes i hundens eller kattens pels i acaricide-/insekticide koncentrationer i hele behandlingsperioden. De aktive stoffer spredes fra kontaktstedet til hele hudoverfladen. I tillæg til de patogener, der er angivet, opnås en indirekte beskyttelse mod overførsel af Babesia canis canis (fra flåten Dermacentor reticulatus ) påvist i en laboratorieundersøgelse ved dag 28 efter behandling, og indirekte beskyttelse mod overførsel af Anaplasma phagocytophilum (fra flåten Ixodes ricinus ) er påvist ved en laboratorieundersøgelse efter 2 måneders behandling. Hermed reduceres risikoen for udvikling af sygdomme som er forårsaget af disse patogener under betingelserne i disse studier.

Indikationer

Katte: Til behandling og forebyggelse af loppeangreb (Ctenocephalides felis) i 7-8 måneder. Virker umiddelbart efter påføring af halsbåndet. Beskytter i dyrets nære omgivelser mod udvikling af loppelarver i 10 uger. Seresto Vet. kan anvendes som en del af behandlingsstrategien ved loppebetinget allergisk dermatitis. Produktet har en vedvarende acaricid (dræbende) virkning (Ixodex ricinus, Rhipicephalus turanicus) og repellerende (forhindrer blodsugning) virkning mod flåter (Ixodes ricinus) i 8 måneder. Produktet er virksomt mod larver, nymfer og voksne flåter. Flåter, der har angrebet katten før behandling, dræbes ikke nødvendigvis inden for 48 timer efter påføring af halsbåndet, og kan derfor fortsat være fastsiddende og synlige. Det anbefales derfor at fjerne eventuelle flåter, når halsbåndet påføres. Forebyggelsen af nye flåtangreb sker inden for 2 dage efter påføring af halsbåndet. For bedste resultat bør halsbåndet sættes på før flåt- eller loppesæsonen begynder. Hunde: Til behandling ( Ctenocephalides felis ) og forebyggelse af loppeangreb (Ctenocephalides felis, C. canis) i 7-8 måneder. Virker umiddelbart efter påføring af halsbåndet. Beskytter i dyrets nære omgivelser mod udvikling af loppelarver i 8 måneder. Seresto Vet. kan anvendes som en del af behandlingsstrategien ved loppebetinget allergisk dermatitis. Seresto Vet. har en vedvarende acaricid (dræbende) virkning mod flåter (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) og repellerende (forhindrer blodsugning) virkning mod flåter (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) i 8 måneder. Produktet er virksomt mod larver, nymfer og voksne flåter. Til bekæmpelse af angreb af bidende lus (Trichodectes canis) . Produktet giver en indirekte beskyttelse mod overførsel af Babesia canis vogeli og Ehrlichia canis fra skovflåten (Rhipicephalus sanguineus) . For bedste resultat bør halsbåndet sættes på før flåt- eller loppesæsonen begynder.

Biv;

Måske søger du: