Apopro
Seresto Vet. kat & hund u. 8kg

Seresto Vet. kat & hund u. 8kg

1 stk Halsbånd 1,25 g+0,56 g
Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen Læs produktbeskrivelsen

Uddrag af produktresumé

Produktinformation

Seresto 1,25/0,56 g halsbånd (Et gråt, lugtfrit halsbånd på 38 cm (12,5 g) indeholder 1,25 g imidacloprid og 0,56 g flumethrin som aktive stoffer) til katte og hunde ≤ 8 kg (Bayer Animal Health GmbH).

Anvendelse:

Til behandling og forebyggelse af loppeangreb i 7-8 måneder. Seresto kan anvendes som en del af behandlingsstrategien ved loppeallergibetinget hudbetændelse samt til bekæmpelse af bidende lus. Produktet er virksomt mod larver, nymfer og voksne flåter. Flåter, der har angrebet dyret før behandling, dræbes ikke nødvendigvis inden for 48 timer efter påføring af halsbåndet, og de vil derfor fortsat være fastsiddende og synlige. Det anbefales derfor at fjerne eventuelle flåter, når halsbåndet påføres. Forebyggelsen af nye flåtangreb sker inden for 2 dage efter påføring af halsbåndet.

Dosering:

Katte og små hunde på op til 8 kg kropsvægt skal bruge et halsbånd på 38 cm. Må ikke bruges til killinger under 10 uger eller hvalpe under 7 uger.

Brugsanvisning:

Fjern halsbåndet fra posen umiddelbart før brug. Rul halsbåndet ud og kontrollér, at der ikke sidder rester fra plastiklåsene i halsbåndet. Justér halsbåndet om dyrets hals uden at stramme det for meget (to fingre skal kunne være mellem halsbåndet og halsen). Træk overskydende halsbånd gennem løkken og klip af, så der er 2 cm tilbage. Halsbåndet skal bæres konstant i beskyttelsesperioden på otte måneder og bør fjernes efter behandlingsperioden. Kontrollér jævnligt, og justér størrelsen, især hos killinger/hvalpe, der vokser hurtigt. Dette halsbånd er designet med et sikkerhedslåsesystem. Hvis katten eller hunden mod forventning sidder fast, kan den normalt ved egen hjælp udvide halsbåndet og hurtigt komme fri.

Advarsler og forsigtighedsregler:

Bør ikke anvendes ved kendt overfølsomhed over for de aktive stoffer (imidacloprid, permethrin) eller et eller flere af hjælpestofferne. For bedste resultat bør halsbåndet sættes på før flåt- eller loppesæsonen begynder. For optimal kontrol af loppeproblemer i svært inficerede boliger kan det være nødvendigt at behandle omgivelserne med et passende insekticid. Produktet er vandafvisende og virker, selv hvis dyret bliver vådt. Dog bør dyret ikke udsættes for store mængder vand i længere tid eller hyppig vask med shampoo, da virkningstiden dermed kan nedsættes. Studier har vist, at en månedlig vask med shampoo eller svømning ikke signifikant nedsætter virkningstiden på 8 måneder over for flåter efter de aktive substanser er fordelt i pelsen igen, hvorimod produktets virkning overfor lopper blev gradvist nedsat fra 5. måned. Det er ikke undersøgt om shampoovask og badning i vand påvirker overførsel af leishmaniose hos hunde.

Særlige forholdsregler for personer, der administrerer lægemidlet:

Opbevar posen med halsbåndet i den ydre emballage, indtil det tages i brug. Som med andre veterinære lægemidler må små børn ikke lege med halsbåndet eller putte det i munden. Kæledyr, der bærer halsbåndet, bør ikke gives lov til at sove sammen med deres ejere, især ikke børn. Personer med kendt overfølsomhed over for stofferne i halsbåndet bør undgå kontakt med veterinærlægemidlet. Halsbåndet kan i meget sjældne tilfælde give irritation på hud, i øjne og luftveje hos visse personer. I tilfælde af øjenirritation skylles øjnene grundigt med koldt vand. I tilfælde af hudirritation vaskes huden med koldt vand og sæbe. Vedvarer symptomerne anbefales det at søge læge og vise lægen indlægssedlen eller pakningen. Kassér alle rester eller afklippede dele af halsbåndet med det samme. Vask hænderne med koldt vand efter at have fastgjort halsbåndet.

Drægtighed, diegivning:

Bør ikke anvendes.

Bivirkninger:

Hos dyr, der ikke er vant til at bære halsbånd, kan mindre adfærdsændringer, som f.eks. at gemme sig, vokalisering, hyperaktivitet, overdreven slikning og/eller pelspleje og kradsen omkring halsbåndet, i sjældne tilfælde forekomme i de første dage efter halsbåndet er sat på. Kontrollér, at halsbåndet ikke er for stramt. Milde reaktioner, som f.eks. kløe, hudrødme og hårtab omkring halsbåndet, kan opstå. Disse tilfælde er sjældne hos hund og ualmindelige hos kat og bedring ses sædvanligvis inden for en til to uger, uden at halsbåndet fjernes. I enkelte tilfælde kan det tilrådes midlertidigt at fjerne halsbåndet, indtil symptomerne er forsvundet. I meget sjældne tilfælde hos hund og i sjældne tilfælde hos kat kan opstå reaktioner som hudbetændelse, betændelseslignende tilstand, eksem eller hudlæsioner omkring halsbåndet. I disse tilfælde anbefales det at halsbåndet fjernes. I sjældne tilfælde kan der forekomme ukoordinerede, ufrivillige bevægelse samt balanceproblemer og kramper hos hunde. I disse tilfælde anbefales det at halsbåndet fjernes. Hos hunde og katte kan der i starten, i sjældne tilfælde, ses lette og forbigående reaktioner så som depression, ændret spisemønster, savlen, opkast og diarré. Som ved andre produkter, der påføres huden, kan der hos overfølsomme dyr opstå kontakteksem.

Pakningsstørrelser:

38 cm polyvinylchlorid-baseret halsbånd i æsker med 1, 2 eller 12 stk. Produktinformation: Dette er uddrag fra produktresume - komplet produktresume findes på www.produktresume.dk Dagsaktuel pris: www.apopro.dk.

Sidst opdateret d. 17/08-2023.

Læs mere

Leveringspris: fra 29,00 kr Gratis

{{ '485.00' | customcurrency}}
Læg i kurv

Køb for {{freeShipping | customcurrency}} mere, og få fri fragt Recept-og apoteksforbeholdte lægemidler undtaget

Tillykke du har opnået fri fragt

4.8 på Trustpilot

Dag-til-dag levering

Bevilling fra Lægemiddelstyrelsen

Produktbeskrivelse

Til behandling og forebyggelse af loppeangreb i 7-8 måneder samt til bekæmpelse af angreb af bidende lus. Må ikke bruges til killinger under 10 uger eller hvalpe under 7 uger.

I pakningerne med medicin findes en vejledning, som du altid bør læse grundigt, inden du anvender medicinen. Hvis du er i tvivl om du må bruge medicinen på din kat eller ilder, bør du kontakte din dyrlæge.

Dosering:

 • Den anbefalede dosis er:
  • Katte og små hunde på op til 8 kg kropsvægt skal bruge et halsbånd på 38 cm.
  • Seresto kan anvendes som en del af behandlingsstrategien ved loppeallergibetinget hudbetændelse. Produktet er virksomt mod larver, nymfer og voksne flåter. Flåter, der har angrebet dyret før behandling, dræbes ikke nødvendigvis inden for 48 timer efter påføring af halsbåndet, og de vil derfor fortsat være fastsiddende og synlige. Det anbefales derfor at fjerne eventuelle flåter, når halsbåndet påføres. Forebyggelsen af nye flåtangreb sker inden for 2 dage efter påføring af halsbåndet.

Advarsler og forsigtighedsregler:

 • Bør ikke anvendes ved kendt overfølsomhed over for de aktive stoffer eller et eller flere af hjælpestofferne (se indlægssedlen).
 • Brugsanvisning:
  • Fjern halsbåndet fra posen umiddelbart før brug. Rul halsbåndet ud og kontrollér, at der ikke sidder rester fra plastiklåsene i halsbåndet. Justér halsbåndet om dyrets hals uden at stramme det for meget (to fingre skal kunne være mellem halsbåndet og halsen). Træk overskydende halsbånd gennem løkken og klip af, så der er 2 cm tilbage.
  • Halsbåndet skal bæres konstant i beskyttelsesperioden på otte måneder og bør fjernes efter behandlingsperioden. Kontrollér jævnligt, og justér størrelsen, især hos killinger/hvalpe, der vokser hurtigt. Dette halsbånd er designet med et sikkerhedslåsesystem. Hvis katten eller hunden mod forventning sidder fast, kan den normalt ved egen hjælp udvide halsbåndet og hurtigt komme fri.
 • Vær forsigtig:
  • For bedste resultat bør halsbåndet sættes på før flåt- eller loppesæsonen begynder. For optimal kontrol af loppeproblemer i svært inficerede boliger kan det være nødvendigt at behandle omgivelserne med et passende insekticid. Produktet er vandafvisende og virker, selv hvis dyret bliver vådt. Dog bør dyret ikke udsættes for store mængder vand i længere tid eller hyppig vask med shampoo, da virkningstiden dermed kan nedsættes. Studier har vist, at en månedlig vask med shampoo eller svømning ikke signifikant nedsætter virkningstiden på 8 måneder over for flåter efter de aktive substanser er fordelt i pelsen igen, hvorimod produktets virkning overfor lopper blev gradvist nedsat fra 5. måned. Det er ikke undersøgt om shampoovask og badning i vand påvirker overførsel af leishmaniose hos hunde.
 • Særlige forholdsregler for personer, der administrerer lægemidlet:
  • Opbevar posen med halsbåndet i den ydre emballage, indtil det tages i brug. Som med andre veterinære lægemidler må små børn ikke lege med halsbåndet eller putte det i munden. Kæledyr, der bærer halsbåndet, bør ikke gives lov til at sove sammen med deres ejere, især ikke børn. Personer med kendt overfølsomhed over for stofferne i halsbåndet bør undgå kontakt med veterinærlægemidlet. Halsbåndet kan i meget sjældne tilfælde give irritation på hud, i øjne og luftveje hos visse personer. I tilfælde af øjenirritation skylles øjnene grundigt med koldt vand. I tilfælde af hudirritation vaskes huden med koldt vand og sæbe. Vedvarer symptomerne anbefales det at søge læge og vise lægen indlægssedlen eller pakningen. Kassér alle rester eller afklippede dele af halsbåndet med det samme. Vask hænderne med koldt vand efter at have fastgjort halsbåndet
 • Drægtighed og diegivning:
  • Bør ikke anvendes.

Bivirkninger:

 • Hos dyr, der ikke er vant til at bære halsbånd, kan mindre adfærdsændringer, som f.eks. at gemme sig, vokalisering, hyperaktivitet, overdreven slikning og/eller pelspleje og kradsen omkring halsbåndet, i sjældne tilfælde forekomme i de første dage efter halsbåndet er sat på. Kontrollér, at halsbåndet ikke er for stramt.
 • Milde reaktioner, som f.eks. kløe, hudrødme og hårtab omkring halsbåndet, kan opstå. Disse tilfælde er sjældne hos hund og ualmindelige hos kat og bedring ses sædvanligvis inden for en til to uger, uden at halsbåndet fjernes. I enkelte tilfælde kan det tilrådes midlertidigt at fjerne halsbåndet, indtil symptomerne er forsvundet. I meget sjældne tilfælde hos hund og i sjældne tilfælde hos kat kan opstå reaktioner som hudbetændelse, betændelseslignende tilstand, eksem eller hudlæsioner omkring halsbåndet. I disse tilfælde anbefales det at halsbåndet fjernes. I sjældne tilfælde kan der forekomme ukoordinerede, ufrivillige bevægelse samt balanceproblemer og kramper hos hunde. I disse tilfælde anbefales det at halsbåndet fjernes. Hos hunde og katte kan der i starten, i sjældne tilfælde, ses lette og forbigående reaktioner så som depression, ændret spisemønster, savlen, opkast og diarré. Som ved andre produkter, der påføres huden, kan der hos overfølsomme dyr opstå kontakteksem.

Opbevaring:

 • Opbevares utilgængeligt for børn.
 • Dette veterinærlægemiddel kræver ingen særlige forholdsregler vedrørende opbevaringen.
 • Må ikke opbevares sammen med nærings- og nydelsesmidler samt foderstoffer.
 • Ikke anvendte veterinære lægemidler, samt affald heraf bør destrueres i henhold til lokale retningslinier.

Sidst opdateret d. 17/08-2023

Har du brug for hjælp?