Apopro

3 gode råd til dig med tør hovedbund

Det er rigtig irriterende at have tør hovedbund. Hovedbunden føles stram og kan være kløende og rød. Har du i forvejen tendens til tør hud, måske endda døjer med eksem eller psoriasis, så er der endnu større risiko for at du også har tør hovedbund. 

Alle kan dog rammes af tør hovedbund, især i vintermånederne, hvor luften er tør og hvor vi opholder os meget inde i opvarmede rum. Hvis du gerne vil gøre dit bedste for at pleje og undgå tør hovedbund, får du her 3 gode råd.

 

1. Anvend shampoo som er beregnet til tør hovedbund

Hvis du bruger den forkerte shampoo, gør du dit problem værre. Heldigvis findes der mange shampooer til tør hovedbund, ligesom der findes forskellige hårkure til hovedbunden til at lindre problemerne. Gå efter en mild shampoo, som er uparfumeret og som har fugtgivende ingredienser. F.eks. kan du prøve Cosborg Derma B12 shampoo, Danatekt Shampoo og Vask eller Purely Professional Shampoo 4.

 

Ønsker du at pleje tør hovedbund med hårbundskur, kan du f.eks. anvende ACO SPC Intensive Dry Scalp Treatment. ACO SPC Intensive Dry Scalp Treatment er en fugtgivende og fedtfri gel, der lindrer tør og stram hovedbund ved at tilføre fugt og styrkende Provitamin B5. Du kan også prøve Decubal Dry Scalp Treament, der med menthol giver en frisk følelse og sætter gang i blodcirkulationen. 

 

 

2. Sørg for at din hovedbund får ilt

Om vinteren er det dejligt at tage en varm hue på, men hovedbeklædning har det med at holde ilten væk fra hovedbunden. Så sørg for at tage hue eller kasket af, så hovedbunden kan få luft. Styling produkter kan også holde ilten væk fra hovedbunden, så prøv at holde anvendelsen af tør shampoo, hårvoks og anden styling til et minimum.

 

3. Undgå for varmt vand og varm hårstyling

Varme udtørrer huden - også varmt vand. Så prøv at tage korte bade med vand som ikke er alt for varmt. Lad dit hår lufttørre og skal du føntørre håret, så gør det ved så lave varmegrader som muligt.

Har du brug for hjælp?