Apopro

Ringorm - Tinea corporis

Ringorm har modsat sit navn intet med orm at gøre, men er en svampeinfektion i huden med form som en ring. Vi bliver oftest smittet af vores kæledyr, som ikke altid har symptomer på ringorm, men ringorm er heldigvis let at behandle.

Gode råd fra apoteket

Hos Apopro kan du finde midler til behandling af ringorm hos mennesker i håndkøb, og du kan få rådgivning af vores dygtige fagpersonale.

Midler til behandling af ringorm

Hvad er ringorm?

Ringorm er en svampeinfektion. Svampeinfektionen ligner en ring, da den heles inde fra midten og derfor ligner en rød ring, men ringorm har intet med en orm at gøre.
Hvorfor får man ringorm?


Man får ringorm, hvis man er blevet smittet fra et menneske eller dyr med ringorm. Man kan også blive smittet fra en beklædningsdel eller genstand, som har været i tæt kontakt med en smittet.

Symptomer på ringorm

Ringorm viser sig ved et cirkelformet udslæt som oftest klør. Selve “ringen” vil være rød og skællende og vil, hvis ikke infektionen bliver behandlet, vokse.

Behandling af ringorm

Man behandler ringorm med svampedræbende creme, som man kan købe i håndkøb.

Børn under 12 år skal først have diagnosticeret ringorm hos lægen, som så henviser til den rette behandling.

Hvis man er ramt af et meget slemt udbrud flere steder på kroppen, kan det være nødvendigt med en tabletkur via ens læge.

Ringorm hos dyr

Ringorm er meget almindeligt hos dyr, og mennesker bliver ofte smittet via deres kæledyr. Hos dyr er symptomerne dog lidt anderledes pga. deres pels. Her vil man oftest se, at dyret har en plet uden pels.

Ringorm hos hunde og katte

Hos hunde vil man se en hårløs plet, som kan se rød og tør ud.

Katte vil også have symptomer med hårløse pletter, men det kan også være områder med korte, knækkede hår ofte på ørerne. Katten kan dog også have symptomer som små væskende sår eventuelt med skorper på.
Katte kan dog sagtens være helt symptomfrie, men stadig være smittet med ringorm, som først opdages, når ejerne bliver ramt.

Ringorm hos dyr kan kun konstateres af en dyrlæge og må ikke blive behandlet af cremer i håndkøb til mennesker.

Ringorm hos heste

Ringorm hos heste er meget almindeligt hos føl og ungheste. Voksne heste vil typisk have udviklet en form for resistens over for ringorm.

Ringormen ses hos hesten oftest som hudforandringer på brystet, flanken og krydset. Det er dyrlægen, som vil diagnosticere ringormen, og der vil typisk blive udskrevet en særlig vask til din hest.

Har du brug for hjælp?