Apopro

Men’s Health Week

I uge 24 – med start den 12. juni 2024 – I år er temaet mænds sundhed og internettet, med ekstra fokus på betydningen af teknologi og sociale medier for den mentale sundhed.

Her hos ApoPro baner vi gerne vejen for at gøre mænds sundhed mere oplyst og til en almindelig ting, der kan tales om i hverdagen. For hvordan har du det egentlig? Er du okay? Mærk efter i maven og snak med dem omkring dig, hvis noget nager dig. Eller tal med en farmaceut eller farmakonom her hos os på tlf.: 89 88 15 95, via mail eller på chatten. På chatten kan du være helt anonym, hvis du undlader at indtaste din mailadresse, og vi skal nok hjælpe dig tilbage på sporet.

Sådan får du hjælp

Se vores kontaktoplysninger og tag en snak med en professionel

Kontakt osEt forum for mænds sundhed

Corona-årene har ifølge mange eksperter sat sit aftryk på befolkningens mentale sundhed, og det er derfor ekstremt vigtigt at skabe et fælles forum, hvor der er åbenhed og opmærksomhed på dette. Hos sundmand.dk er det muligt at få overblik over arrangementer, der støtter op om at give mænds sundhed frirum til tale og gøren. Hvilke konkrete konsekvenser Corona har haft på mænds helbred har vi ikke analyseret til bunds, men ifølge Emil Kähler Færch, Projektansvarlig hos Forum for Mænds Sundhed, er der formodentlig en sammenhæng mellem mænds mentale sundhed og Corona:

"Noget vi dog ved er, at mænds mentale sundheds score i Den Nationale Sundhedsprofil er dalende. Fra 2017 til 2021 er antallet af mænd med lav mental sundhed steget fra 10,9% til 14,9% på landsplan. Det formoder man at Corona epidemien har været med til at forstærke."

Emil Kähler Færch, Projektansvarlig hos Forum for Mænds SundhedI videoen herunder forklarer psykolog og formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, hvilke tegn man skal kigge efter, hvis man har mistanke om, at ens kollega går og har det dårligt:

 


Hvordan ser man, at en mand har det psykisk dårligt?

Nogle mænd trækker sig fysisk væk fra andre, når de har det dårligt. De går ikke længere med ned i kantinen til frokost, men holder sig for sig selv. De går rundt og er mutte og indelukkede og undlader at sniksnakke med sine kollegaer. En anden indikation er, at de ofte kommer i konflikt med andre. De bliver irritable og vrede og har det med at brokke sig mere. Nogle mænd begynder også at drikke for meget, når de får det dårligt. Eller de tager stoffer.

Ovenstående tegn er vigtige at holde øje med, hvis du har mistanke om, at en af dine kollegaer ikke er okay. Hvad kan du så gøre? Du kan og bør henvende dig til vedkommende og lade dem vide, at du ser det og du ser ham. Sig, at du gerne vil snakke med ham efter arbejde og gerne vil lytte til det, han tumler med. Det er ofte nødvendigt at sige det flere gange, og det kan også være oplagt at nævne, hvor vigtigt det er at tale med en læge eller psykolog, hvis man går og har det dårligt.

Tjek dit helbred

For at hjælpe mænd til at blive mere opmærksomme på symptomer har holdet bag sundmand.dk udviklet hjemmesiden Tjek dig selv mand. Det er et nemt og hurtigt redskab til at opdage de vigtigste signaler fra kroppen.

Sund mand

Forum for Mænds Sundhed står ikke selv for konkrete arrangementer, men indsamler alle de relevante arrangementer, som foreninger, kommuner og andre interessenter har, og deler dem gennem deres hjemmeside og netværk. Arrangementerne byder på alt lige fra herregåtur og håndmadder til oplæg om angst og depression. De stod dog selv for årets åbningskonference i København, hvor Sebastian Dorset også kiggede forbi og talte om, hvordan han i sine 20’ere blev ramt af en depression og ikke søgte den nødvendige hjælp.

Er mænds mentale helbred et tabu i dag?

Noget tyder på det, og det er derfor kun et stort plus, at der med Men’s Health Week og sundmand.dk bliver sat ekstra fokus på det følsomme emne.

Har du brug for hjælp?