Apopro

Gode råd til rød numse

Rød numse - det skal du være opmærksom på ved bleskift

Mange forældre oplever fra tid til anden, at baby døjer med en rød numse, og her kan Olivy være en fornuftig tilføjelse til blerutinen. Olien i produktet plejer den sarte og beskadigede hud, og renser samtidigt huden ved bleskift. 

Læs vores dybdegående guide om bleeksem

Hjælp til bleskift

 

Rød numse og tandfrembrud

Rød numse og tandfrembrud er to fænomener, der ofte kan opstå samtidigt hos små børn. De fleste spædbørn får deres første tand i en alder af 5-8 måneder.

Typisk er det de to midterste tænder i undermunden, der kommer først, efterfulgt af de to midterste i overmunden. Tænderne bryder ofte frem i rækkefølge fra midten og udefter. I forbindelse med tandfrembrud kan barnet blive pirreligt, opleve rødme eller fortykkelse ved det sted, hvor den nye tand bryder frem. Tandfrembrud kan også være smertefuldt og ubehageligt for barnet. Det er ikke usædvanligt, at barnet savler mere end normalt, får let feber, rød numse eller let forkølelse. For at lindre ubehaget kan en kold bidering eller smertestillende medicin være hjælpsom. Hvis dit barn viser tegn på ubehag, kan det være en god idé at konsultere en sundhedsplejerske, praktiserende læge eller børnetandlæge for råd og vejledning.

 

Hudplejeråd til babyer og børn

Har du brug for et multifunktionelt produkt, som kan anvendes til rød numse, røde kinder og andre ramte områder, kan du prøve balmen fra Rudolph Care det rigtige valg. Den kan anvendes af mor og barn og som sådan hele familien. Hos mor kan den anvendes på kejsersnit ar og ømme brystvorter. På baby kan den anvendes til arp, røde kinder og rød numse. 

 

Milde produkter til badetid med baby

Til badet kan du få produkter, som er milde ved babys hud.

Har du brug for flere tips omkring hvad du skal bruge til din nyfødte baby, kan du læse vores guide til de nybagte forældre her

Gode råd fra apoteket

Find andre gode produkter til din baby:

Se vores udvalg af babyartikler

Til børnene, som er meget ude

Børn er typisk mere udendørs end voksne og derfor bliver deres hud mere påvirket af kulden. For at pleje dit barns røde kinder, om det så er et vuggestuebarn, børnehavebarn eller skolebarn, er det vigtigt med en fed creme gerne formuleret helt uden vand. 

Niche kuldecreme er uden vand, så den er “frost-sikker”. Den er ideel at anvende i vintermånederne, når huden er ekstra udsat. 

 

Se alle hudplejeprodukter til babyer og børn

Har du brug for hjælp?