Apopro

Irritation i underlivet: Intimpleje og kønssygdomme 

Det er vigtigt, at vi ikke glemmer vores underliv, når vi skal pleje kroppen. Det er ikke unormalt, at man som kvinde til tider vil opleve, at der er ubalance i underlivet, og det kan være meget generende. I skeden findes en bakterieflora, som sikrer den rette surhedsgrad, også kaldet pH-værdi. Det er vigtigt, at denne pH-værdi forbliver den samme, så du undgår de problemer, en ubalance medfører.

Symptomer på ubalance i underlivet:

Vælg den rigtige intimsæbe

Først og fremmest er det en god idé at rense intimområdet med en passende sæbe, da normale sæber til kroppen er for skrappe og har en forkert pH-værdi til brug i underlivet.

Hvis der opstår ubalance i underlivet, vil det typisk være ubehageligt, og du bør aldrig ignorere det. Selvom mange synes, det er et pinligt problem, er det ganske normalt, at man som kvinde oplever gener i underlivet mange gange i løbet af livet. Med intimsæbe fra Vivag, som er tilpasset intimzonen, kan du skabe det bedste miljø for dit underliv. Der findes også denne gel fra Multi-gyn, som forebygger og behandler symptomer på vaginalt ubehag såsom lugt, kløe, udflåd og irritation.

Se alle vores intimsæber her

Vaginalkapsler 

Der findes også kapsler, som kan hjælpe med at opretholde eller genskabe den normale bakterieflora. Kapslerne føres op i skeden ved hjælp af et hylster, hvor kapselhylsteret opløses, og de aktive stoffer frigives og dermed behandler indefra. 

Vivag Plus Vaginalkapsler (1 kapsel indeholder: Actobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus: Mindst 100 millioner levende mælkesyrebakterier af hver) er et naturlægemiddel til forebyggelse og behandling af kløe, svie, tørhedsfornemmelse, lugt og/eller let øget udflåd på grund af ubalance i den normale bakterieflora i vagina. Kapslerne føres op i skeden ved hjælp af et hylster, hvor kapselhylsteret opløses, og dermed behandler indefra, lokalt i skeden. Hvis du er i tvivl om du må anvende Vivag Plus Vaginalkapsler, så bør du kontakte din læge. Produktresume

Intimrens på farten

Hvis du er på farten og ikke har mulighed for et rigtigt bad, kan det være en fordel at bruge Vivag intimservietter, som ikke bare giver en ren og frisk fornemmelse, men som også er med til at sikre at den naturlige balance opretholdes, på grund af indholdet af mælkesyre. 

Se alle vores intimrenseservietter her

Kønssygdomme

Det er ikke kun ubalance, der kan skabe problemer i underlivet. Kønssygdomme, så som klamydia, kan være irriterende, men det er ikke altid, at du har mærkbare symptomer, og det kan være farligt. Dog er det en god idé, at være opmærksom på kløe, blødningsforstyrrelser og ændret udflåd, specielt efter ubeskyttet sex. Klamydia er den mest udbredte bakterielle kønssygdom, og det er vigtigt, at det bliver opdaget, da sygdommen kan føre til nedsat fertilitet hos både mænd og kvinder. Hvis uheldet er ude, og du har mistanke om klamydia, kan du hurtigt og diskret tage en klamydiatest derhjemme.

Klamydiatests er klassificeret som medicinsk udstyr. Selvom sensitiviteten er høj, er der ingen tests der er 100% sikre.

Har du mistanke om at du har klamydia, bør du altid kontakte lægen og blive testet hos vedkommende, også selvom du har fået et negativt resultat på en hjemmetest.

Se vores klamydiatests her

Har du brug for hjælp?