Gå til hovedindhold

Skal du på ferie? 8 gode råd til en bedre rejsetid

Det er skønt at tage på ferie, men det er ikke sikkert, at det er lige så skønt at flyve eller køre langt.

Transport

Det er skønt at tage på ferie, men det er ikke sikkert, at det er lige så skønt at flyve eller køre langt.

Transporten kan være en udfordring for mange, så vi vil gerne hjælpe dig gennem køre- eller flyturen, så du kan nyde din ferie uden kvalme, ømme fødder og andre normale rejseudfordringer.

Vores 8 råd til en god tur

  • Smertefrie ører: Når vi flyver, kan ændringen i lufttrykket give en intens smerte i ørerne. I mange tilfælde hjælper det at trykudligne eller tygge tyggegummi, men nogle gange kan du ikke selv afhjælpe problemet, og her kan du bruge trykudlignende ørepropper, som forebygger trykket, så du undgår smerterne.*
  • Hævede ben og fødder: Ved lange fly- eller køreture kan du opleve, at dine ben og fødder hæver, og det giver en tung og ubehagelig følelse, når du går. Kompressionsstrømper øger blodcirkulationen og modvirker hævelse. Vælg f.eks. et sæt fra Mabs.
  • Stop transportsyge: Køresyge, søsyge, flysyge. Kært barn har mange navne. Heldigvis findes GoTur, som klarer dem alle.
  • Husk væskebalancen: Når du skal langt, kan det være svært at huske at få drukket nok vand. Specielt hvis det er varmt, kan du pludselig føle dig skidt tilpas. Resorb brusetabletter med elektrolytter hjælper dig med lynhurtigt at få genoprettet væskebalancen, og lige nu sparer du 25%. 
  • Sov godt: Transporttid kan bruges til at få indhentet søvn, men hvis du f.eks. flyver, er det ikke altid, at der er mørkt nok. Du kan nemt tage en lille sovebrille med i tasken, som holder lyset ude og giver en bedre søvn
  • Rejsestørrelser: Det er ofte ikke nødvendigt at have hele toilettasken lige ved hånden, imens du rejser. Men luften i et fly eller en bil kan udtørre huden eller du kan, hvis du f.eks. har overnattet, have lyst til at børste tænder. Produkter i rejsestørrelse er perfekt til disse formål. Se alle vores rejsestørrelser her.
  • Rene hænder: Det er ikke sikkert, at du får mulighed for at vaske hænder, når du er på farten, f.eks. på stranden eller skovturen. En håndsprit kan tage bakterier og fås i en lille størrelse, som nemt kan tages med i håndtasken.
  • Intimhygiejne: Hvis transporttiden er meget lang, kan det være svært at komme i bad. Der findes vådservietter specielt udviklet til underlivet, så du hurtigt kan få en frisk og ren fornemmelse.