Apopro

5 husmoderråd - virker de?

Har du nogensinde hørt, at et løg under sengen kan kurere hoste? Husmoderråd er der mange af - men virker det? Her er 5 af de mere udbredte. 

  1. En stang kanel som kur mod forkølelse

Selvom det er velsmagende, er der ingen evidens for at det at tygge på en kanelstang skal kunne kurere forkølelse.

Kanel er egentligt sundt, men med forkølelse er det sådan, at har man først fået det, er der ingen vej uden om: Man må bare stå det igennem.

Du kan dog vælge at give dine forpinte fimrehår en tiltrængt hånd. F.eks. med råmælkstabletter eller hostesaft. 

  1. Tranebær mod urinvejsinfektioner

Foråret er en tid, hvor urinvejsinfektioner er normale: Der er stadig koldt udenfor, og det kan bidrage til urinvejsinfektion hvis der altså allerede er bakterier til stede.

Typisk siger man at tranebær kan afhjælpe urinvejsinfektioner, men der er desværre ikke noget konkret videnskabeligt bevis på, at det skulle være tilfældet. Tranebær er dog stadig sunde, så indtag dem endelig!

  1. Ingefær kan klare næsten alt

Ingefær er sundt og velsmagende, vil de fleste mene, men kan det også kurere forkølelse og andre sæsonsygdomme?

Desværre er der enighed blandt fagfolkene om, at hvis du er blevet syg, er der ikke meget at stille op andet end hvile og tålmodighed. Som med tranebær skal du dog endelig huske at spise og drikke ingefær, fordi det er spækket med vitaminer og andet godt! 

  1. Kartofler - kuren mod alt

Kartofler kan tilsyneladende klare næsten alt - siges det. Ét råd er f.eks. at vikle tykke skiver kartofler ind i et klæde, og så duppe sig selv på panden og tindingerne som middel mod migræne og hovedpine.

Kartofler er helt sikkert sunde, men de har desværre ingen beviselig effekt på hovedpiner, når skåret i skiver (uanset om de er viklet ind i stof eller ej). Den bedste kur mod hovedpine er dog stadig noget smertestillende og hvile! 

  1. En stump garn om anklen om natten

Hvis man har besvær med at sove, er der nogle, der vil foreslå at binde en tråd garn om anklen, inden man skal sove. Hvis støttestrømper virker, så burde dette vel også?

Som med de andre, er der desværre ikke noget at vinde ved at binde garn om sin ankel. I perioder sover man bare dårligt. Du kan dog overveje at prøve baldrian, da det har afslappende egenskaber.

 

Har du brug for hjælp?