Tør hud? Sådan forbereder du dig på efterårsferien
Glæder du dig også til efterårsferien? Måske går ferien sydpå, eller måske står den på hjemlig hygge i Danmark. Uanset hvad planen er, har vi et par tips til, hvordan du forbereder dig på din efterårsferie og på, hvordan din hud skal plejes i den kolde eller varme luft.
Glæder du dig også til efterårsferien? Måske går ferien sydpå, eller måske står den på hjemlig hygge i Danmark. Uanset hvad planen er, har vi et par tips til, hvordan du forbereder dig på din efterårsferie og på, hvordan din hud skal plejes i den kolde eller varme luft.
Mange børn og voksne bruger feriedagene på at gå ture i naturen, spille spil og hygge foran brændeovnen i Danmark, mens andre tager flyet til varmere himmelstrøg for at lade batterierne op.
Undgå tør hud på ferien i Danmark
Som du ved, er det danske efterårsvejr koldt, fugtigt og blæsende. Det betyder, at der er stor forskel på temperaturen indenfor og udenfor, og dette virker udtørrende på huden. Det samme gælder for dit hår og dine læber. Når du holder efterårsferie i Danmark, er det derfor en god idé at bruge ekstra fugtgivende produkter til hud, hår og læber. Så kan du mindske risikoen for, at det hele tørrer ud og begynder at klø hos dig og familien.
Her får du 5 tips til at pleje hud, hår og læber
1. Ansigtscreme til tør hud i ansigtet
Det er normalt at opleve tør hud, der skaller af i ansigtet og på kroppen, når det bliver koldere udenfor. Men du kan minimere det kraftigt eller helt undgå det, hvis du bruger cremer, der er særligt udviklet til meget tør hud. Det kunne være en ansigtscreme som Pharmaceris A Vita-Sensilium. Den absorberes hurtigt i huden og tilfører fugt i dybden, samtidig med, at den udjævner og genopretter hudens elasticitet. Du kan også bruge en serum som Pharmaceris A E-Sensilix Serum. Den kan bruges både morgen og aften, og har en fugtgivende effekt på meget tør og følsom hud.
2. Håndcreme til tør hud på hænderne
Mange oplever at få meget tør hud på hænderne og mellem fingrene i det kolde vejr. For nogle kan det klø og irritere, mens andre får smerter. Hvis du også gør det, bør du bruge en håndcreme med høj fedtprocent hver dag. Det kunne være Avéne Cold Cream Handcream. Den er baseret på bl.a. bivoks, paraffin, mandelolie og termalsk kildevand, og det gør den særligt velegnet til meget tørre og sprukne hænder.
3. Læbebalsam
Huden på dine læber er meget tyndere end på resten af din krop, og derfor er de ekstra udsat for at tørre ud, når temperaturen falder. Du kan passe på dine læber ved at bruge en god, plejende og fugtgivende læbebalsam. Det kunne være Rudolph Care Intense Lip Treat. Den plejer, tilfører fugt og forebygger revner, samtidigt med, at den virker genopbyggende. Og så giver den en diskret, uimodståelig glans.
4. Shampoo, balsam og hårolie
Håret har en tendens til at tørre ud og blive kruset, elektrisk og fladt i de kolde måneder. Ofte skyldes det mangel på fugt, og derfor kan det svare sig at investere i gode, fugtgivende produkter, hvis du vil bevare det sundt. Det kan du gøre med en shampoo fra Australian Bodycare, balsam fra Purely Professional og hårolie fra Ecooking. Et andet tip til de kolde dage er at huske at tørre håret, inden du går ud i frostvejr. Frostvejr kan nemlig have en skadelig effekt på vådt hår.
5. Glem ikke kroppen og fødderne
Din krop og fødder fortjener masser af fugt i vinterhalvåret, ligesom dit ansigt, hår og læber. Du kan med fordel gå efter cremer, der hedder cold creme eller blot kigge efter et højt fedtindhold. Det er godt for din hud. Det kunne være en bodylotion fra La Roche-Possay eller en creme til fødderne fra Faaborg Pharma. Begge produkter plejer, fugter og tager hånd om tør hud på benene, fødderne og resten af kroppen hos hele familien.
Undgå solskoldning, når ferien går sydpå
Selvom dagene bliver mørkere og længere i Danmark, er solen stadig meget stærk i efterårsmånederne sydpå. Det er derfor vigtigt at huske solcreme til både børn og voksne, hvis I vil undgå solskoldning på efterårsferien i de varme lande.
Hvis du har solcreme fra i sommers, bør du undersøge, om den stadig er god. Solfaktoren daler med tiden, og typisk er grænsen 6 eller 12 måneder efter åbning. Du kan se efter ændringer i lugt, farve og konsistens. Det kan også være en god idé at købe din solpleje hjemmefra. Så kan du være sikker på, at solfaktoren stemmer overens med det, der står på emballagen af din solcreme.
Hvilken solpleje bør du tage?
1. En solstift
Huden på næse, kinder, læber og ører er særligt udsat for solens skadelige UV-stråler. En solstift hjælper dig med at beskytte huden, så du undgår at blive solskoldet og at huden skaller af. Det kunne være med Vichy Capital Soleil SPF 50+. Den giver høj beskyttelse, er vandfast og let matterende. Og så fylder den nærmest ingenting i toilettasken.
2. Solcreme til børn
Børn bruger ofte mange timer på at lege i solen, og det stiller særlige krav til den solcreme du vælger. Vælg gerne en, som er minimum faktor 30, parfumefri, svanemærket og allergivenlig af hensyn til dit barns hud. Det kunne være Derma Sun Kids Lotion SPF50+ eller Apotekets Sollotion SPF30+. Begge er vandfaste, nemme at smøre ud og sikrer omfattende solbeskyttelse af børns sarte og sensitive hud.
3. Solcreme til voksne
Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger minimum solfaktor 15 i Danmark og 30 i udlandet. Du bør bruge rigeligt, og gerne smøre dig ind flere gange, så du er sikker på at være beskyttet over hele kroppen. Hvis du foretrækker en klassisk solcreme, kan du prøve denne fra VICHY. Den er SPF+ 30, vandresistent, god til ansigt og krop, og så efterlader den ikke hvide mærker på tøjet. Hvis du derimod foretrækker en solspray, kan du prøve denne fra Avéne. Den er også SPF+30, vandfast og god til ansigtet og krop.