Apopro

Håndkøbsmedicin til behandling af sygdom – en grundig guide

Når sygdommen rammer, kan det være rart at bestille sin medicin hjemmefra.

Og når du er ramt, er det vigtigt at vide, hvilke håndkøbsmediciner der kan hjælpe dig med at komme i bedring og blive rask igen. Afhængig af hvilken sygdom du har vil håndkøbslægemidlerne være med til at lindre dine sygdomstegn.

Her er en guide til de mest almindelige sygdomme og de håndkøbsmediciner, der kan være med til at lindre symptomerne.

Hoste og forkølelse

Hoste og forkølelse er almindelige lidelser, især i de kolde måneder. Til behandling af disse symptomer findes der forskellige typer af håndkøbsmedicin.

Læs alt om hvad du selv kan gøre, når du selv er blevet ramt af forkølelse.

Lider dit barn af hoste og forkølelse, kan du læse vores guide til hvordan du bedst håndterer sygdom hos børn og babyer.

Tør hoste

Det er muligt at behandle og lindre tør hoste på flere måder. Hvis du døjer med tør hoste er det vigtigt at vælge den rigtige hostestillende håndkøbsmedicin, sådan så lindringen er behandling og effektiv.

Læs mere om alt du skal vide om tør hoste.

Ondt i halsen

Ondt i halsen kan være både smertefuldt og irriterende. Håndkøbsmedicin som sugetabletter og mundspray med lokalbedøvende effekt eller antiinflammatoriske egenskaber kan være godt til behandling.

Influenza

Influenza er en mere alvorlig tilstand, der kan kræve hvile og pleje. Håndkøbsmedicin som paracetamol kan hjælpe med at reducere feber, og ibuprofen kan hjælpe med at reducere feber og lindre muskelsmerter.

Det er også vigtigt at drikke rigeligt med væske og hvile. Influenza kan være mere alvorlig for visse befolkningsgrupper, så det er vigtigt at søge lægehjælp, hvis symptomerne forværres.

Du kan blandt andet lindre influenza symptomer med Panodil hot 500mg, paracetamol, pulver til oral opløsning (Link til produktresumé).

Corona

Covid-19 har vist sig at have en bred vifte af symptomer, der kan variere fra milde til alvorlige. Ved milde symptomer kan håndkøbsmedicin som paracetamol anvendes til at lindre feber og smerter. Det er også vigtigt at hvile og drikke rigeligt med væske. Ved mere alvorlige symptomer eller hvis du er i en risikogruppe, er det vigtigt at kontakte en læge.

Omgangssyge / Roskildesyge

Omgangssyge, også kendt som roskildesyge, er en mave-tarm-infektion, der ofte medfører kvalme, opkastning og diarré.

Der findes rehydreringsløsninger, som kan købes i håndkøb, som er effektive til at genoprette væske- og elektrolytbalance. Så du kan få styr på kroppen igen.

Læs mere om hvad der sker i kroppen ved dehydrering.

Kvalmestillende middel

Et akupressurbånd er et godt redskab at bruge til at nedsætte kvalmen.

Akupressurbånd fungerer ved at trykke på P6-punktet. Punktet finder du ved at tage dine tre midterste fingre på undersiden af dit håndled.

Ved diarré

Ved diarré kan håndkøbsmedicin som loperamid anvendes for at reducere tarmbevægelserne og lindre symptomerne.

Ved diarré kan du bruge Imodium Plus 2 mg - 125 mg 12 stk tabletter (Link til produktresumé).

Anvendelse af lægemiddel

I visse tilfælde af sygdom vil det være nødvendigt at få medicin på recept. Læs mere om hvordan du bestiller din receptmedicin hos os.

Guide til orientering

Husk, at denne guide er kun til orientering. Det er altid vigtigt at læse instruktionerne på medicinen og konsultere med din læge, hvis du er i tvivl om hvilken medicin der er bedst for dig.

Rådgivning fra vores fagpersonale

Har du brug for hjælp?