Apopro

 

Allergi kan være mange ting, men fælles for al slags allergi er, at det er irriterende. Allergi opstår, når kroppen overreagerer på ting, som normalt er helt uskadelige. Det er disse ting, vi kalder allergener. Man kan være allergisk overfor f.eks. pollen, pelsdyr, eller nikkel. 

 

Pollenallergi: 

Lider du af pollenallergi, frygter du måske foråret og sommeren. Du ved, at det betyder løbende næse, kløende øjne og uoplagthed, men ved du også, at der er nogle ting, du kan gøre, for at gøre det hele lidt mere udholdeligt? 

 

3 gode råd, til dig med pollenallergi: 

 

Vælg den rigtige medicin: 

Der findes forskellige typer medicin til lindring af de forskellige symptomer, du kan opleve ved pollenallergi.

 

Til løbende næse: 

Der findes to typer næsespray til allergi. En forebyggende, der skal bruges fast hver dag, for at det virker, og en lindrende, som virker med det samme og kan bruges ved akut behov. Se vores næsespray til allergi her. 

 

Til øjne, der løber og er røde: 

Hvis det er øjnene, der irriterer, kan du bruge øjendråber med antihistamin, som er specielt lavet til pollenallergi. Øjendråber indeholdende antihistaminer anvendes ved sæsonbetinget allergi. Se vores øjendråber her.

 

Tabletter: 

Udover næsespray og øjendråber findes der tabletter, som kan lindre dine symptomer.

Tabletterne kan bruges uanset om det er øjne eller næse, der er irriteret og fungerer også på symptomer i halsen. 

Dog er behandling med tabletter ikke lige så effektiv som lokalbehandling med øjendråber eller næsespray. Tabletterne kan anvendes som supplement til lokalbehandling, hvis ikke du oplever tilstrækkelig lindring. Find tabletter til allergi her.

 

Kæledyrsallergi:

Er det kæledyr, som hund og kat, du er allergisk overfor, har du ofte de samme symptomer som en med pollenallergi. Det betyder, at du kan bruge de samme produkter som ved pollenallergi. Den bedste måde at undgå kæledyrsallergi, er at fjerne dyret fra hjemmet. Det er sjældent tilstrækkeligt at behandle og forebygge symptomer.  

 

Nikkelallergi:

Nikkelallergi viser sig oftest som eksem, kløe og sommetider blæredannelse og sår. Symptomer viser sig der, hvor huden har været i kontakt med nikkel. Nikkel findes i mange af de ting, vi kommer i kontakt med til hverdag - f.eks. mønter og smykker. Hos os kan du få en nikkeltest, som kan fortælle dig, om der er nikkel i et produkt. 

Ved lettere former for eksem kan du bl.a. bruge Mildison Lipid, som er en hormoncreme, der nedsætter den betændelsesagtige tilstand. Hormoncremer kan virke udtørrende på huden. Det kan derfor være en god idé at anvende en fugtighedscreme sammen med hormoncremen. 

 

Har du brug for hjælp?